Reklam
  • Reklam
Kanal İzmir’e konuk olan Başkan Yücel’den tartışma yaratacak...

Kanal İzmir'e konuk olan Başkan Yücel'den tartışma yaratacak açıklamalar

Kanal İzmir TV'de yayınlanan Günaydın Türkiye Günaydın İzmir programının konuğu CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel oldu. Yücel, ülke ve kent gündemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

15 Mart 2018 - 14:42

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Kanal İzmir TV'ye konuk oldu. İzmir gündemi ve çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Yücel, geçtiğimiz seçimlerde kaybedilen 8 ilçeye pozitif ayrımcılık uygulayacağını dile getirdi. Yücel, "CHP tabanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun desteğini almasının kendisini çok mutlu ettiğini dile getirirken, "Demek ki iyi işler yaptım ki bu destek aldım" dedi. İzmir Ticaret Odası Başkanı (İTO) seçimleri hakkında İTO'nun Atatürkçü bir gelenekten geldiğini ve bunun devam etmesini gerektiğinin altını çizen ve Demirtaş'a işaret eden Yücel,  CHP'de ön seçim olması gerektiğini ve bunun için gerekli tavrı koyacağını söyledi. 

CHP İzmir ve İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını, gelecek seçimler, İZBAN'da uygulanan 'artı para' konusunda Yücel'in açıklamaları şu şekilde: "

 İLK HEDEFİMİZ PARTİ OYLARINI ARTTIRMAK

İlk hedefimiz İzmir'de partimizin oylarını arttırmak. Tabi ki geçtiğimiz dönemde kaybettiğimiz 8 ilçe var. Çalışmalarımız bu ilçeleri tekrar kazanmak. İzmir'de kaybettiğimiz ilçeleri almaya çalışacağız.

ŞEKER FABRİKALARININ SATILMAMASI İÇİN MÜCADELE VERECEĞİZ  

Millikten bahsedip şeker fabrikalarını satmak, iktidar partisinin kendi arasında çeliştiğini belirtir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti kurarken,önemli işlerinden bir tanesi de ülkenin sanayi potansiyelini çok yükseltti. En büyük somutu şeker fabrikalarıdır. Bunların satılmaması için elimizden gelen her mücadeleyi vereceğiz. CHP eğer seçimleri kazanırsa bu fabrikaları tekrar halka geri verilecek, eğer bu fabrikalar özelleştirilse.

DEMEK Kİ DOĞRU İŞLER YAPMIŞIM

Aziz Kocaoğlu, ve teşkilatımın desteğin almam beni çok mutlu ediyor. Demek ki doğru işler yaptım. Hayat felsefemidir zaten, bir işi yaparsan hakkını vererek en iyisini yapmaktır. Tabi ki bu görecelidir ama büyük bir destek aldım.

 SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE KEDİNİMİZİ TANITTIK

İlk olarak kutlama programları oldu. Sivil toplum örgütlerine kendimizi tanıttık, hedefimizi belirttik. İzmir kurultay delegasyonu olarak genel başkanımıza açık destek verdik. Bu dönemde genel başkanın değişikliğine gidilmesi doğru değildi. Sonuçta herkes bir takım şeyleri eleştirebilir ama böyle geçti. Tüzüğümüzde bir takım değişikler oldu. Neticesinde başarılı bir şekilde tüzük programının da tamamladık.

BAŞARISIZ OLMAK BENİM KİTABIMDA YAZMIYOR

2019'da hazırız. Çok genç dinamik bir arkadaşlarımız, deneyimli olan arkadaşlarımız var. Başarısız olmak benim kitabımda yazmıyor. İzmir'deki beklentileri karşılamak için elimizden geleni yapacağız.

ÖN SEÇİM İÇİN DENİZ YÜCEL OLARAK GEREKLİ TAVRI KOYACAĞIM

Bizim genel başkanımız da bir çok kez belirtti, bizim beklentimiz CHP'nin iktidar olmasıdır. CHP güçlü kendini ifade edebileceği çalışmalar yapmaktır. Her zaman ön seçimi olarak savundum. Ön seçim için Deniz Yücel olarak gerekli tavrı koyacağım. Ön seçim olmama söz konusu değildir.

ULAŞIMDA AYNI ÜCRET ADALETLİ DEĞİL

İzmir 3 büyük kentten ulaşımını en uzun olduğu yer. 140 kilometrelik bir ulaşımda 2 bucuk liraya yapılması adaletli değil. Sorun Sistemlerde çıkış olduğunda iadenin olacağı cihazlarda yılmalar oluyor. Sistemde yeni yazılım yapılıyor. Bu sistem dünyanın her yerinde vardır, İstanbul'da da var.  Otoban kısmına gelirsek değerlendirmeye alıp üzerinde çalışılabilir.

BİR ARACA 4 KİŞİ BİNERSE KENT TRAFİĞİ RAHATLAR

Karşıyaka tramvayında da aynı değişiklikler vardı Karşıyaka halkı çok mutlu. Trafiğinin rahatlaması için çalışmalar yapılıyor ve bunlar çok. Bir çok kentte kendi özel aracınıza giremezsiniz. Ama İzmir'de böyle bir sorun yok. Toplum taşıma araçlarını kullanıyorum. Bakıyorum trafikte herkes tek kişi olarak seyahat ediyor. bu araçlarda 4 kişi olsa böyle bir sorun olmaz.

İZMİR ALT YAPISINDA SORUN YOK

Yaklaşık 4 yıl Büyükşehir'de çalıştım ve Büyükşehir'in çalışma sistemini biliyorum. Belediye ilçelere AK Parti veya başka bir parti için ayrım yapılması söz konusu değil. Çukurlar olabilir, İZSU'nun çalışma alanları bellidir. Bu çukurların yapılması İzmir'in alt yapısı için büyük bir çalışma olduğunu gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde çok ciddi yağmur yağmasına rağmen herhangi bir sorun yaşamadık. Demek ki İzmir'in altyapı sorunu  yok.

DIŞ POLİTAKALAR SİYASETE MALZEME YAPILMAMALI

Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta Barış Dünya Barış' sözü Zeytin dalı harekatına uyuyor. Doğuda, Güneydoğu'da Türkiye'nin toprak bütünlüğü önemlidir. Türkiye Cumhuriyet'inin bütünlüğü için orada ve bunun adı savaş değil bütünlüğünü korumadır. Ama dış politikaların siyaset malzemesi yapılması doğru değildir. Dış işlerinde herkese kafa tutarak çözüm aramamalıyız. Böyle sonuca ulaşamayız.

İYİ PARTİ CHP'DEN OY ALAMAZ

Bizim en büyük kaybımız Türkiye Cumhuriyeti'nde Parlamenter sistem, hukuk hak özürlüklerinin problemli olmasıdır. İYİ Parti ile bazı ortak noktalarda buluşuyoruz.  CHP seçmelerine hitap ettiğini düşünüyorum ama CHP seçmeni çok bilinçlidir. Gerekeni seçimlerde yapacaktır. CHP'den oy alacağını oy devşireceğini düşünmüyorum. İYİ partinin tabanından MHP'den gelenler var. AK Parti'de de bu tarz sıkıntılar. İYİ Parti'nin CHP'den alacağı her oy AK Parti'ye yarayacaktır. İzmir seçmeni çok bilinçlidir, bunu ona göre değerlendireceğinin düşünüyorum. 

ÇAM'A HAKSIZLIK YAPILDI

Milletvekilimiz Musa Çam çok haksız bir davranışa uğradı. TBMM vekillerini tahammülsüzlükte bulunmaları, AK Parti'nin eğer ilerde iktidardan inmemesinde neler yaşayacağımızı gösteriyor. Orada Sayın Cumhur Başkanı Recep Tayip Erdoğan'ın geçmişte dile getirdiği sözleri söylemiştir.

8 İLÇEYE POZİTİF AYRIMCILIK YAPACAĞIZ

8 ilçeye pozitif ayrımcılık yapmayı düşünüyorum. 30 ilçeden birini kaybetmeye tahammülümüz yok, en azından kendi adıma konuşayım. Çoğunlukla İzmir'de aday adayı olan çok sayıda olan insanlar var, çok değerli insanlardır. Bu görev bir kişiye veriliyor. Önemli olan görev verilmediği zaman o kişilere çalışmalara dahil etmektir. Dahil edilmediği zaman başka partilere geçip CHP karşıtı konusunda çalışmalar yapılıyor. İlerleyen dönemlerde aday olan arkadaşlarımızı bu sürece katacağız. Tabi ki başka partilere geçenler için demiyorum. Herkesi kazanmaya çalışacağız.

TİCARET ODASI DURUŞUNU BOZMAMALI

Ekrem Demirtaş ve Mahmut Özgener çok değerli isimlerdir. İzmir Ticaret Odası'nın bir Cumhuriyetçi bir duruşu var, Atatürkçü bir duruşu var, demokrasi yanında bir duruşu var.  hangi isim gelirse gelse bu duruşunu bozmaması gerekir."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti