Reklam
  • Reklam
KAHVE SEVENLER DİKKAT !

KAHVE SEVENLER DİKKAT !

Kahve birçok insan için günün en önemli ritüelidir. Sabah kahvaltı yerine geçer kimi zaman, kimi zaman da keyfi ikiye katlamak için tercih edilir. İçme sebebiniz ne olursa olsun kahvenin bağımlılık yarattığı bir gerçek.

15 Nisan 2019 - 12:53

İlk 10 dakika

Kafein kan dolaşımına karışır. Kalp atış hızı ve kan basıncı yükselmeye başlar.

İlk 20 dakika

Daha uyanık ve odaklanmış hissetmeye başlarsınız. Bilinçli kararlar vermek ve problemleri ele almak daha kolay gelir. Ayrıca kafein, beyninizde adenozin reseptörlerine bağlanarak kendinizi daha az yorgun hissetmenizi sağlar.

İlk 30 dakika

Vücut daha fazla adrenalin üretmeye başlar. Bu durum gözbebeklerinizin biraz genişlemesine neden olduğu için daha keskin bir görüş sağlayabilir.

İlk 40 dakika

Vücudunuzdaki serotonin seviyesi yükselmeye başlar. Bu da motor nöronların işleyişini, dolayısıyla kas kuvvetini artırır.

4 saat

Kahve, hücrelerin enerji salınım oranını hızlandırır. Bu olunca, hareket etmeseniz bile vücudunuz yağları daha hızlı yakmaya başlar. Kafein aynı zamanda mide asitlerinin oluşumunu uyarır ve artırır.

6 saat

Kahvedeki kafein, diüretik (idrar söktürücü) etkiye yol açar. Vücutta suyla beraber bazı temel vitamin ve mineraller de azalır. Bu da kalsiyum metabolizmasında çok hafif düzensizliklere neden olabilir

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti