Reklam
  • Reklam
İZMİRLİLERDEN NİHAT ZEYBEKCİ’YE ÇAĞRI !!

İZMİRLİLERDEN NİHAT ZEYBEKCİ'YE ÇAĞRI !!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’ye, İnciraltı Gelişim Derneği’nden çağrı geldi. Dernek Başkanı Karabulut, 40 yıldır yapılmayan planların çıkması için Zeybekci’den destek beklediklerini söyledi

05 Aralık 2018 - 10:51

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci'ye çağrıda bulunarak, "40 yıldır planlama bekleyen İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri olarak biz de zeybek oynamak istiyoruz. Ama kollarımız çok yorgun, artık kaldıramıyoruz. İzmir'i şaha kaldıracak planlarımızın yerel seçim öncesi çıkması ile sizinle ve tüm İzmirle zeybek oynamak istiyoruz. Hem biz hem şehrimiz hem de ülkemiz bir gün daha kaybetmesin. İzmir, İnciraltı'nı ve Bahçelerarası'nı kazansın istiyoruz" diyerek sözlerini dile getirdi.

'ÇOK GECİKİYORUZ '

Geçtiğimiz haftalarda AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'ün, 'İnciraltı ve Bahçelerarası imar planlarını en geç Şubat 2019'a kadar askıya çıkaracağız' sözünün büyük bir heyecana neden olduğunu söyleyen Karabulut, "İnciraltı İzmir'in mücevheri, ancak gecikiyoruz. Gecikmenin ülkemize ve şehrimize 1 günlük maliyeti 30 milyon TL'dir. Planlama gerçekleşmeyip yatırımlara başlanamadığı için her gün 350 beyaz yakalı gencimizin iş bulması gecikiyor. İzmir turizmini şaha kaldıracak bölgenin planlamasının gecikmesi ile günlük 270 yeni turist kaybı oluyor" dedi.

SAĞLIK TURİZMİ

Karabulut, "Şehrimizin yeni yeşil alanlarına ihtiyacı olduğu bugünlerde planlamanın gerçekleşmesi ile kamuya terk edilecek alanlara yapılacak yeni nitelikli yeşil alanların kullanımı gecikerek, İzmirli sınırlı yaşamaktadır. İzmir'de gökdelen imarı olmadan optimum noktada sağlık turizmi odaklı planlama ile yapılacak oteller, hastaneler, kür merkezleri ve kısmi konut alanları ile çekim merkezi olan bölgemiz her geçen gün vakit kaybediyor" diye konuştu.

KAHVE İÇMEYE ÇAĞIRDILAR

Topraklarına bugüne kadar gecekondu yapmayan ve yaptırmayan, 5 nesildir bu bölgede yaşayan İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri olarak Nihat Zeybekci'yi kahve içmeye davet ettiklerini söyleyen Karabulut, "Kasım 2016 tarihinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ve eski Başbakan, şimdiki TBMM Başkanı Binali Yıldrım'ın talimatı ile başlayan İnciraltı ve Bahçelerarası imar planlarının en erken zamanda bitirilmesi konusunda bugüne kadar Bakanlığı döneminde de İzmir'e hep siyaset üstü davranıp, katkılar koyan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci'den destek bekliyoruz" dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı