Reklam
  • Reklam
İZMİRLİLER MAĞDUR !

İZMİRLİLER MAĞDUR !

İZBAN’daki grevin çilesini çeken İzmirliler mağdur oldu. Kentin ana caddelerinde trafik kilitlendi. Otobüs ve metroda balık istifi yolculuk yapıldı. İzmirliler, “İşçileri destekliyoruz grev hakları. Ama bu işe çözüm bulunsun” dedi

12 Aralık 2018 - 10:32

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ortaklığı ile işletilen İZBAN'da çalışanların, toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde önerilen yüzde 22'lik ücret zamlarını kabul etmeyerek greve başlamasının ikinci gününde kentte ulaşım yine felç oldu. İzmirliler, taraflara bir an önce uzlaşmaları çağrısında bulundu. Sabahın erken saatlerinde işe gitmek isteyen İzmirliler, İZBAN yerine özel araçlarını kullandı, toplu ulaşımda ise belediye otobüsü ve İzmir Metro AŞ'yi tercih etti. Özellikle Metro'nun Halkapınar istasyonundaki yoğunluk dikkat çekti. Bu arada İzmirlilerin bir bölümünün kendi özel aracıyla işe gitmeyi tercih etmesi nedeniyle kentin ana arterlerinde trafik sıkıştı. Bazı otobüs durakları ve aktarma istasyonlarında yoğunluk yaşanırken, Karşıyaka-Konak istikameti Altınyol ve Yeşildere Caddesi'nde uzun araç kuyrukları meydana geldi. Bu arada grevin ikinci gününde de sendika üyesi olmayan makinistlerle sadece Çiğli- Havalimanı arasında 06.30-11.00 ve 16.00-22.00 saatleri arasında 24 dakikada bir sefer düzenlendi. Fakat 24 dakikada bir yapılan seferleri tercih eden az sayıda vatandaşın olması dikkat çekti. İşçilerin grev pankartını astığı İZBAN'ın Alsancak İstasyonu da en sakin günlerinden birini yaşadı.

SENDİKADAN BAŞKAN KOCAOĞLU'NA CEVAP

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun İZBAN grevi hakkında "Para sıkıntısı yaşandığı bir süreçte, yüzde 22 zam fedakarlıkla verilen bir zamdır, bunun kıymetinin bilinmesi gereklidir" açıklamalarına sendikadan cevap geldi.

Demir-Yol İş Sendikası Başkanı Hüseyin Ervüz, "İZBAN işçisinin ücretleri ülkemizdeki diğer şehir içi raylı taşımacılık işçilerinin ücretlerine yaklaşamıyor bile" dedi.

 'ÜCRETLER ÇOK DÜŞÜK'

İZBAN çalışanı olan grev sözcüsü Mücahit Yavuz, en büyük sorunun aldıkları ücretlerin düşük olmasından kaynaklandığını dile getirdi. Benzer şirketlerde çalışanlara göre düşük ücretler aldıklarını söyleyen Yavuz, "Ücretlerimizin düzeltilmesi ve bu rakamlara enflasyon farkının da eklenmesini istiyoruz. Greve çıkmak istemezdik, buna mecbur kaldık" dedi.

 İZMİRLİLER NE DİYOR?

İzmirliler, grevin tarafların anlaşmasıyla bir an önce bitirilmesi çağrısında bulundu. Erkan Işık, "Eve gitmekte zorlanıyoruz. Ama işçiler de haklı olarak grev yapıyor" dedi. Meral Koştu, "İşçileri destekliyorum. Yüzde yüz zam isteseler ne olur" diye konuştu.

Kader Keskin ise, "Otobüsle aktarma yapınca geç kalıyorum, bu durumdan mağdur oluyorum" dedi.

Recep Parlak da devam eden grev nedeniyle halkın işe gidiş ve çıkış saatlerinde zorluk yaşadığını ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek