Reklam
  • Reklam
İZMİR MİLLETVEKİLİ: "ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ...

İZMİR MİLLETVEKİLİ: "ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERECEĞİZ"

13 Mart 2019 - 12:35

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Kınık’tan sonra Tire ve Bayındır özelinde de kadın kooperatifi kuracaklarının müjdesini vererek, “Tire’de keçecilik, Bayındır’da ise çiçekçilik konusunda kadın kooperatifleri kuracağız” dedi

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, yerel seçim çalışmaları kapsamında yaptığı ilçe turlarına Tire ve Bayındır ile devam etti. İlk olarak Tire’de vatandaşlarla buluşan Bölünmez Çankırı, Tire Halk Eğitim Merkezi’ndeki kadın kursiyerler ile bir araya geldi. Ziyarette Cumhur İttifakı ve AK Parti Tire Başkan Adayı Selman İçelli, AK Parti Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı, MHP Tire İlçe Başkanı Bilal Kıvrak da hazır bulundu.

TİRE’YE KADIN KOOPERATİFİ İÇİN SÖZ ALINDI

Tire Halk Eğitim Merkezi’ndeki kadın kursiyerlere seslenen Bölünmez Çankırı, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının tekrar canlandırılmasında kadınların çok büyük bir rol üstlendiğini belirtti. Tire’ye gelmeden önce Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük’le görüştüğünü belirten Bölünmez Çankırı, “31 Mart yerel seçimlerini hayırlısıyla atlattıktan sonra inşallah Mahmut Eskiyörük başkanımız ile bir araya gelip kadınlarımız için Tire’de ne yapacağımızı konuşacağız. Öncelikle Tire’de bir kadın kooperatifi kurmak için kendisinden söz aldık. Sizlerin de bildiğiniz üzere keçecilik konusunda Tire çok iyi bir yerde bulunuyor. Kadınlarımıza açacağımız kooperatifte ilk başta keçecilik üzerine kurmayı düşünüyoruz. Kuracağımız kooperatifte başarı kadınlarımızın başarısı olacak. Başarılı kadınlarımız ile istihdamı artırarak Tire’den göçü durduracağız. İstihdamın artması ile birlikte evlatlarımız işsizlik sebebiyle Tire'den ayrılmak zorunda kalmayacak. İstihdamı artırırken Tire'de markalaşma yoluna da gitmemiz gerekiyor. Tire’deki ürün yelpazesini tam olarak çıkardıktan sonra hangi ürünlere yoğunlaşacağımıza karar vereceğiz. İnşallah Tire keçesini ve diğer ürünleri Türkiye’de ve dünyada çok iyi bir marka haline getireceğiz” diye konuştu.

ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERECEĞİZ

KOSGEB aracılığı ya da kooperatiflerle beraber hareket edilerek kadınların ticari olarak daha fazla kazanç elde edebileceklerinin altını çizen Bölünmez Çankırı, “Kadınlarımız burada işledikleri ürünler ile Tire’yi bir marka şehir yapabilirler. İzmir’in diğer kırsal bölgelerinde faaliyete geçirmeyi düşündüğümüz kadın kooperatifleri gibi Tireli kadınlarında kooperatifleşmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz. Önümüzdeki dönemde Tire’de yapacağımız projelerle kadınlarımızı kooperatifleştirelim” dedi.

SANDIKLARA SAHİP ÇIKALIM

Tire’den sonra Bayındır’a geçen Ceyda Bölünmez Çankırı burada AK Parti Bayındır İlçe Teşkilatını ziyaret etti. AK Parti Bayındır Belediye Başkan Adayı Uğur Demirezen, AK Parti Bayındır İlçe Başkanı Veysel Bakıcıol, MHP Bayındır İlçe Başkanı Şevki Aksu ve her iki teşkilat mensupları da ziyarette hazır bulundu. Her iki teşkilatın mensuplarına da seslenen Bölünmez Çankırı, “Bayındır’da geçmiş dönemde çok az farkla belediye seçimlerini kaybetmiştik. İnşallah 31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı ile birlikte Bayındır’ı tekrardan AK Belediyecilik ile tanıştıracağız. 31 Mart seçimlerinde her iki teşkilat mensuplarımızdan da sandıklara sahip çıkmasını istiyorum. Önümüzde çok az bir süre kaldı. Önce 17 Mart’ta Cumhur İttifakı’nın liderleri İzmir’den dünyaya birlik ve beraberlik mesajları verecekler. Daha sonra 31 Mart’ta ise milletimiz gereken cevabı sandıkta verecektir. Son ana kadar durmadan yorulmadan çalışmaya devam etmeliyiz. Devletimizin bekası için 31 Mart’ta Cumhur İttifak’ını önce Bayındır’da daha sonra Büyükşehir’de nihayetinde de bütün Türkiye’de başarılı kılmak adına var gücümüzle çalışmalıyız” dedi.

BAYINDIR’A KADIN KOOPERATİFİ ÇOK YAKIŞACAK

1-5 Mayıs 2019 tarihleri arasında her yıl yapılan Bayındır Çiçek Festivali için de davet alan Bölünmez Çankırı, “İnşallah bu yıl festivalimiz çok daha renkli geçecektir. Cumhur İttifakı ve AK Parti Adayımız Uğur Demirezen’in Bayındır Belediye Başkanı seçilmesi ile coşkumuz daha da artacaktır. Bayındır’ın çiçeğin başkenti olduğunu sadece ben değil artık bütün Türkiye biliyor. İnşallah seçimlerden sonra kırsal kesimlerde gerçekleştireceğimiz kadın kooperatiflerinden birini Bayındır’da kuracağız. Çiçekçilik noktasında Bayındır'a bir kadın kooperatifi çok yakışacaktır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek