Reklam
  • Reklam
İZMİR KÖRFEZİ’NDEKİ KİRLİLİK HASTA ETTİ !!

İZMİR KÖRFEZİ'NDEKİ KİRLİLİK HASTA ETTİ !!

İZSU’nun akıttığı kanalizasyon suları yüzünden Mavişehir’deki balıkçıların elleri mikrop kapmaya devam ediyor. Balıkçıları ziyaret eden AK Partili Çiftçioğlu, “Bu kirliliği durdurun” dedi.

05 Aralık 2018 - 11:23

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yüzülebilir hale getirmek istediği İzmir Körfezi, vatandaşları hasta etmeye devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU'nun denize kaçak kanalizasyon deşarj ettiğini ifade eden Mavişehir Balıkçı Barınağı balıkçıları, denize dokundukları için mikrop kaptıklarını ifade etti. Ellerinde ve kollarında yaralar oluşan balıkçılar, "Birileri şu kirliliği durdursun" dedi. Körfezden balık avlarken mikrop kaptığı için ellerinde yaralar oluştuğunu söyleyen 66 yaşındaki bir çocuk babası Zafer Alişleroğlu, "Kendimi bildim bileli balıkçılık yapıyorum. İlk defa başıma böyle bir şey geliyor. Denizden ilk kez mikrop kaptım. Ellerimin durumu berbat. Aynı şey burada bir çok arkadaşımızın başına geldi. Doktora gittim. Antibiyotik yazdı. Yaralardan dolayı ellerimi kullanamıyorum. Balık avlamaya da çıkamıyorum. Yetkililer bu körfezi eski haline getirsinler. Daha temiz bir deniz istiyoruz" dedi. 10 senedir balıkçılık yaptığını söyleyen 29 yaşındaki Abdulhakim Özdoğan, "Benim de ellerim denizden mikrop kaptı. O günden sonra bir daha denize ellerimi değdirmediğim için diğer balıkçıların elleri gibi daha kötü hale gelmedi. Denize kesinlikle dokunmuyorum" diye konuştu.

İzmir Körfezi'ndeki kirlilik vatandaşları hasta etti!

60 yaşındaki Mehmet Savuk, "Denizin dibinden kum midyesi ve balık yemi çıkartıyorum. Denizin dibine daldığımız için her şeyi görüyoruz. Denizin dibi balçık çamur ile kaplı. Yüzlerce ölü balık mevcut. Her gün 2-3 saat dalış yapıyorum. Çiğli'deki arıtma tesisinin yakınında deniz dibinde daha çok ölü balık var. Bu durum bir an önce düzeltsin" dedi. 45 gündür ellerindeki yaraların geçmediğini söyleyen Muhittin Saatçi, "Kardeşimin elleri daha da kötü. Nasıl bir mikropsa 1.5 ayda yaralar geçmedi. Her gün başka arkadaşımız mikrop kapıyor ve elleri yara oluyor" ifadesini kullandı.

2 çocuk babası 55 yaşındaki Kadir Uygur, "Bizim burada 550 kayığımız var. 1500 balıkçı buradan geçimini sağlıyor. Pislikten dolayı burada çalışan balıkçı arkadaşlarımızın elleri yara alıyor. Bunu dile getirdiğimiz zaman da Büyükşehir Belediyesi buraya yıkım kararı gönderiyor. Aba altından sopa gösteriyor. Arkadaşlar korkudan sesini çıkartamıyor. Ne yapmamız gerekiyor? İlla birinin ölmesi mi gerekiyor? Derdimizi anlatamayacak mıyız? Belediye hizmet için var. 1500 kişi ekmek yiyor buradan. Derdiniz nedir sizin? Hizmet varsa hizmet etsinler de görelim" diye konuştu.

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu da körfezden mikrop kapan balıkçıları ziyaret etti. Teknolojinin bu kadar geliştiği süreçte yaşanan bu durumu içler acısı olduğuna dikkat çeken Çiftçioğlu, "Sayın Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nda körfez kirliliğini gündeme taşıyan AK Parti grubuna 'Ben size bir kayık alayım. Kirlilik nerede tespit edin' demişti. Buradan çağrıda bulunuyorum. O kayıkla Sayın Kocaoğlu'nu gezdirebilirim. Karşıyaka'yı unuttunuz. Karşıyaka'daki körfez kirliliğini hafızalarınıza tekrar getirmek için o kayıkla ben size rehberlik yapabilirim. Körfezin nasıl mikrop saçtığını gösterebilirim. Kayığı bırakın, gelin bir de mikroba bak" diye cevap verdi.

Yaşananları yönetim beceriksizliği olarak yorumlayan Çiftçioğlu, "Büyükşehir tarafından temiz bir körfezin bırakılamaması fecaat bir durumdur. Siyasi bir malzeme de değil. Sağlam bir iradeyle düzeltilmesi gereken bir durum. Bir an önce körfezin temizlenmesini istiyoruz. Körfezin insan hayatını hem de denizdeki canlı hayatını tehdit etmemesini umuyoruz. Bu Karşıyaka'ya yapılan çok büyük bir haksızlık. Sorumlulara da önümüzdeki yerel seçimde bunun hesabını soracağız" diyerek sözlerini dile getirdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti