Reklam
  • Reklam
"İZMİR KENDİ HİKAYESİNİ YAZMALI"

"İZMİR KENDİ HİKAYESİNİ YAZMALI"

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, kenti sokak sokak yürüyüp insanları dinlediğini dile getirdi. Zeybekci, İzmir’in dünyaya hazırlanması ve kendi hikayesini yazması gerektiğini söyledi

16 Ocak 2019 - 11:10

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, kentte 50 gündür süren saha çalışmalarının ardından İzmir'de yazılı ve görsel medyanın temsilcileriyle bir araya geldi. Önemli mesajlar vererek İzmirliler'e 'kenti birlikte kurtarma' çağrısında bulunan Zeybekci, "İzmir'in dünyaya hazırlanması ve kendi hikayesini yazması gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalara ağırlık vereceğiz ve önümüzdeki günlerde hazırladığımız projeleri İzmirlilerle paylaşacağız. Tüm bu çalışmaları birlikte inşa etme fırsatımız var. İzmir'in birlikteliğe ihtiyacı var. İzmir'i her platformda dinliyorum ve bunu da fırsat olarak görüyorum. İzmir'i sokak sokak yürüyorum, insanları dinliyorum. İzmir'in ideolojik kalıplardan çıkması lazım" açıklamalarında bulundu.

9 AYDA RENKLENECEK

 tuğla ve kiremit görüntülü çıplak binaların boyanacağını belirten Zeybekci, "Kruvaziyer gemisine hep beraber bindik, gidiyoruz bir yere. İzmir'e benzeyen bir yer. Güvertelere çıktık hazırlandık, yarım saat sonra gemi yanaşacak ve biz kente dalacağız. Seyrede seyrede yanaşıyoruz. Bir yabancı gözüyle baktığmız zaman bu şehre yaklaşırken, gelirken ya da uzaktan baktığınızda güzel olma ihtimali yüksek, çünkü bu kadar muhteşem bir coğrafyanın ortasında güzel bir şey bekliyorsunuz. İzmir Körfezi'ne girerken 'köşede güzel bir şey saklamıştır bunlar' diyorsunuz. Gemi yaklaştıkça fikriniz değişiyor. Yaklaştıkça 'acabalarınız' artıyor. İlk yapacağımız da o olacak. 9 ay içinde 2019 yılı sonunda bu kente yaklaşırken güzel bir görüntü ile karşılaşacaksınız. Havaalanından gelirken de İzmir'in tüm girişlerinde durum böyle. Yapacağımız şey son derece basit. Gördüğünüz tüm tuğla ve kiremit yapılar, o çıplak binalar var ya tamamını İzmirlilerle tartışarak, komple boyayacağız. Yeşildere, Bayraklı'nın tepesindeki o bölgeleri rengarenk göreceksiniz, ama adam gibi boyanmış. İzmirlilerle tartışacağız örneklere de bakacağız. Kış gelmeden önce bu kenti bu havaya büründüreceğiz" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti