Reklam
  • Reklam
İZMİR’İ OKUMAK

İZMİR'İ OKUMAK

Adaylar tamam, sıra geldi icraata… Partilere baktığımız zaman ittifaklar açık veya gizli tamamlanmış sıra meclis üyeliklerinde, paylaşım tartışmaları devam ediyor. Partilerin bir önceki oy oranlarına göre bugünkü konjonktüre göre yeni hesaplar ortaya konuluyor…

10 Şubat 2019 - 15:52 - Güncelleme: 10 Şubat 2019 - 19:44

 

Eteklerde bulunan tüm taşlar dökülüyor. 3 oyu olan 30 oyum var, 100 oyu olan 3 bin oyum var deyip pazarlıklara oturuyorlar halbuki her insanın sadece kendi oyları var bunu bilmiyorlar veya karşısında bulunanları saf zannediyorlar.

İzmir güzel bir kız hepimiz hayranız hatta hayran hayran bakıp bir şeyler yapamıyoruz. AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi “Mahallenin güzel kızını kim istemez” diye bir giriş yaptı hala bunun cevabını vermeye çalışıyor.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ise “Uyuyan bir güzel var, biz öpeceğiz, uyandıracağız” dedi İzmir’e öpücük kondurdu. Bir aday kıza talip, diğer aday öpmek istiyor. Bunun karşılığı İzmir’in gerçekten güzel bir kız olduğu ve tüm siyasilerin direk bu güzelliğe talip olduğudur.

Gelelim adayların olmayan bütçelerine

İzmir belediyelerinin bütçesi belli ama yapılacaklar, vaatler ve beyannameler bütçelerin belki de 10 katı… Peki bu paralar nereden gelecek?  Olmayan paranın hesabını yapmadan bütçe ve fon oluşturmadan, paranın kaynağını bilmeden atılan bu bol kesenin hesabını 5 yıl sonra kim verecek… Tüm belediyeler borçlu, bazı belediyeler batak durumda… 

Mevcut belediye başkanlarının çoğu çizik yedi ve bunun en büyük sebeplerinden birisi tutulmayan vaatler, yapılmayan icraatlar değil midir? Belediye başkanlarının yapmadıkları partileri yıpratmıyor mu?

İzmir halkı icraat olsun veya olmasın kafasında ki şekillenen adaylara ve partizan tavır ve düşünceye bakarak sosyal yaşamlarında kısıtlılık olabilecek düzeyde korku salgılama pozisyonu çerçevesinde ekonomik, kültür altyapı durumlarını da düşünerek bugünden hangi partiye oy vermesi gerektiğini bildiğini zannediyor.

AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi her ne kadar daha önce Denizli'de başarılı bir belediyecilik örneği verse de çeşitli enstrümanlar ve argümanları ortaya koysa da 500 proje dahi hayata geçireceğini haykırsa da İzmir halkını yaşam biçimine müdahale endişesini taşımasının önüne geçemeyecektir. Farklı bir şekilde, farklı bir bakış açısıyla bu konuda seçmeni rahatlatabilse bile bu sadece AKP’nin oyunu daha önceki İzmir Büyükşehir adayı Binali Yıldırım’dan daha yüksek bir orana çekmekten daha ileriye gidemeyecektir.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir halkının beklentilerini ön plana alıp İzmir’in köklerinden ve genlerinden gelen değerleri gündeme taşıyor, kültür ve sanatı ön plana alıp projeleri İzmir halkıyla belirleyeceğiz ve uygulayacağız diyerek halka dokunmaya çalışıyor.

İzmir’i iyi okumak, daha sonraki seçime bugünden farklı bir bakış açısıyla yaklaşmak gerekir.

İzmir halkı yağmurda, selde, çöp kokusunda her türlü olumsuzluklarda kalsa bile özel hayatının dokunulmazlık ilkelerini ön plana alıyor.

Bu demek değildir ki seçimleri bugünden bir aday kazanacak, halkın iradesi 48 gün sonra sandığa yansıyacaktır. Siyasetin sonuçlarını görmek için 1 dakika bile uzun bir süreçtir.

15 Yıldır İzmir’i çok kötü yöneten ve hiç başarılı bulmadığımın altını defalarca çizdiğim Sayın Aziz Kocaoğlu üst üste seçimler kazanmış ve İzmir halkının tercihi projeler olmamıştır. İzmir’i ve İzmir’liyi çok iyi tanımak ona göre seçim stratejileri oluşturmak gerekiyor…

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti