Reklam
  • Reklam
"İZMİR’İ MARKA KENT YAPACAĞIZ"

"İZMİR'İ MARKA KENT YAPACAĞIZ"

Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci açıklamalarda bulundu. Kendisi ile şehir turu yaparken Üçkuyular Vapur İskelesi yanındaki denize lağım akan yere de uğradık. Böyle bir şehrin bunu hak etmediğini söyleyen Zeybekci, “İzmir’i marka kent yapacağız” dedi

26 Mart 2019 - 09:30

Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'nın adayı olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına talip olan Nihat Zeybekci ile şehir turu yaptık. Şehrin eksikliklerini anlatan Zeybekci, bize çözüm projelerinden de bahsetti ve göreve gelir gelmez İzmir'i marka şehir yapmak için çalışacağını söyledi.

Özellikle 3 ay boyunca seferberlik başlatarak eve bile gitmeyeceğini söyleyen Zeybekci, "İzmir için inanılmaz bir seferberlik başlatacağız" dedi. İzmir'in uluslar arası marka şehir olması için önce kendi içinde marka olması gerektiğini belirten Zeybekci ile yine alt yapıdan, sanayiye, istihdamdan kalkınmaya kadar birçok konuyu konuştuk. Özellikle kadın istihdamına önem vereceğini vurgulayan Zeybekci 2, 2 buçuk yılda 20 bin kadının istihdam edileceğini açıkladı.

HİZMETKAR BELEDİYECİLİĞİ

Sayın Zeybekci biliyorsunuz benim uzmanlık alanım İnsan Kaynakları Yönetimi. Biz İK'cılar işe girişlerde personele oryantasyon eğitimi verip, iş yerindeki kuralları ve işyerinin çalışandan beklentilerini öğretiriz. belediye başkanı seçilmeniz durumunda ilçe belediye başkanlarına belediyecilik eğitimi verecek misiniz?

- Ortak akıl ortak dil oluşturacağız. Hizmetkar liderlik modelini uygulamamız gerekiyor. Burada İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının her kademedeki tüm personelleri ile birlikte hareket etmek gerekiyor. hizmetkar belediyeciliği de, şehre hükmetmek için değil bunu bir kere hizmetkar belediyeciliği tüm çalışanların genetiğine yerleştireceğiz.

- Tabii ki biraz önce sizin söylediğiniz ortak söylem, ortak karar doğruları oluşturmak. Bir yazılı metin haline getirmek belediyenin yazılı bir kurallar manzumesi haline getirmek yönetmelikler çıkarmak. En basit şekliyle İzmir şehrinin imar yönetmeliği bile çıkmamış. Biz 3 ay boyunca söz verilen aşamaların hazırlanmalarını ve ihale aşamasına getirilmelerini sağlayacağız.

Belediyenin tüm şehirde tamamen sahada olması ve hizmetkar bir belediyenin olması gerektiğini düşünüyorum. Her alanda hizmetkar bir belediyeciliği kanıtlayacağız. Kılığıyla kıyafetiyle, otobüsüyle, çöpüyle, hizmetleriyle her şeyin tamamıyla artık yeni bir belediye olacak. 6 ay boyunca o ihaleler gerçekleşecek.

Sorunlu yerlere uyarı levhaları koyacağız. Halkı bilinçlendireceğiz. Demin gösterdiğim yer gibi eksik olan noktalara geleceğiz "burada vahşice kanalizasyon akmaktadır." Göstereceğiz orada onu ve kendimizi deşifre edeceğiz. süre vereceğiz "şu tarihe kadar bitirilecektir" diye ve kendimizi de bağlayacağız.

50 yıldan beri problemler vardı zaten şimdi de oluversin diyenlerin bakış açısını sileceğiz. Önce sorunları teşhis edeceğiz. Deşifre edeceğiz, ilan edeceğiz ve kendimizi bağlayacağız. 9 ayda bu şehirde gördüğünüz görüntü kirliliğini değiştireceğiz.

Bu şehrin 10 binlerce binasını boyayacağız. 2 yılda çöp meselesi bitecek.

2 yılda 28 tane köprü kavşak ve tramvaylarıyla Alsancak'ın Karşıyaka'ya bağlanmasın Bayraklı üzerinden bunları çözeceğiz

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti