Reklam
  • Reklam
İzmir emniyetinin "Biz İzmiriz" projesi

İzmir emniyetinin "Biz İzmiriz" projesi

23 Nisan 2019 - 16:10

İzmir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen "Biz İzmiriz" projesi kapsamında öğrenciler, polislerin rehberliğinde İstanbul ve Çanakkale'yi gezdi.

Emniyet Genel Müdürlüğünün, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, Bergama 80 Yıl Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu ile Ödemiş 3 Eylül Yatılı Bölge Ortaokulundan toplam 78 öğrenci, İzmir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü organizesinde İstanbul ile Çanakkale'deki tarihi ve turistik mekanları ziyaret etti.

İstanbul gezisinde öğrenciler, Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii, Yere Batan Sarnıcı, Alman Çeşmesi, Dikilitaş, Miniatürk, Koç Müzesi, Emirgan Korusunu ziyaret etti, tekneyle boğaz turu sonrası Büyükada'yı gezdi.

Öğrenciler dönüş yolunda da Bursa Ulu Camisini ziyaret etti. 

Çanakkale gezisi kapsamında ise Ayvalık Cunda Adası ile Şeytan Sofrası güzergahı izlenerek, tarihi yarımadaya gelindiğinde Rumeli ve Mecidiye Tabyaları, Şahindere Sargı Yeri, Abide ve Şehitlikler, 57. Alay ile Conkbayırı gezildi.

Milli birlik ve beraberlik duygusunun pekiştirilmesi amacıyla organize edilen projede öğrencilere tarih bilinci ve Anadolu kültürünü koruyarak yaşatma duygusu kazandırılmasının amaçlandığı belirtildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti