Reklam
  • Reklam
İZMİR’E 5 YENİ İSİM

İZMİR'E 5 YENİ İSİM

İzmir Adliyesi'nde aralarında ABD'li ajan papaz Brunson'un soruşturmasını yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya'nın da yer aldığı 6 savcının görev değişikliğinin ardından, büroya 5 yeni isim geldi.

05 Eylül 2018 - 12:03

Adalet Bakanı eski Müsteşar Yardımcısı Ömer Faruk Aydıner'in İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanmasının ardından, İzmir Adliyesi'nde büyük etki yaratan atamalar belirlendi.

Aydıner'in onayı ile 15 Temmuz hain darbe girişimi öncesi ve sonrasında yürüttükleri FETÖ soruşturmaları ile adlarından söz ettiren İzmir Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndaki 6 Cumhuriyet savcısının görev yeri değişti. Görev yeri değişenler arasında ABD'li ajan papaz Brunson'un soruşturmasını yürüten ve FETÖ'nün İzmir'deki askeri yapılanmasını çökerten Berkant Karakaya ile Cumhuriyet savcıları Maruf Türker, Ayhan Yılmaz, Okan Kılınç ile Erol Sümer'in olduğu öğrenildi.

GÖREV DAĞILIMI OLACAK

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndaki 13 ismin mevcut görev yerlerinde devam ettiği öğrenildi.

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda görevlendirilen isimler arasında 2018 yılı HSK yaz kararnamesi ile İzmir Cumhuriyet Savcılığı'na atanan Aliağa eski Cumhuriyet Savcısı Gediz Ünsal, İstanbul eski Cumhuriyet Savcısı Halil Sezgin, Aydın eski Cumhuriyet Savcısı Alper Sürgen, Hakkari eski Cumhuriyet savcısı Mustafa Göçek ile 2017 yılında HSK 1. Dairesi'nce İzmir'e atanan hakim kıdemli yüzbaşı Volkan Yetiştirici'nin olduğu öğrenildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Aydıner'in oluşturduğu listede yer alan 18 Cumhuriyet savcısı arasında önümüzdeki günlerde tekrar görev dağılımı yapılacağı kaydedildi.

Öte yandan Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan sorumlu olan İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'ya Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu'nun da sorumluluğunun verildiği belirtildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek