Reklam
  • Reklam
İZMİR’DEN İNCE’YE SERT TEPKİ

İZMİR'DEN İNCE'YE SERT TEPKİ

Asuman Ali Muharrem Güven İnce Nevzat Kavalar Alaattin Yüksel İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, kentin kurtuluş törenlerine Muharrem İnce'yi davet etti. İnce'ye kordon turunda bir İzmirlinin gösterdiği tepki ise ders niteliğindeydi: "Partiyi 2 ayda böldünüz. Size yazıklar olsun!"

10 Eylül 2018 - 09:51

İNCE İZMİR'DE

İnce, daha önce partide değişim istediğini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun daveti üzerine kentteki kutlama törenlerine katıldı. Kutlamalarda Kocaoğlu'nun yanı sıra Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve İzmir Milletvekili Kani Beko da yer aldı.

"NE GÜZELDİR BUGÜN İZMİR'DE OLMAK"

İzmir'de ilçe belediye başkanlarının büyük bölümü ise, Kılıçdaroğlu ve İl Başkanı Deniz Yücel'in daveti üzerine Ankara'ya CHP'nin 95. kuruluş yoldönümü etkinliklerine gitti. Kutlamalarda omuz omuza yürüyen ve oldukça samimi oldukları gözlenen İnce ve Kocaoğlu, Ankara'dakilere nazire yaparcasına birlikte selfie bile çekti. Kocaoğlu'nun hem twitter'da hem de törendeki konuşmasında "Ne güzeldir bugün İzmir'de olmak" ifadesini kullanması da yine Ankara'ya giden başkanlara mesaj olarak algılandı. Ankara'ya giden İzmirli başkanlar ise, hem parti genel merkezi, hem de Anıtkabir önünde fotoğraf çektirirek adeta saflarını ortaya koydu.

PARTİYİ BÖLDÜNÜZ!

Bu arada İnce, İzmir ziyaretinde şok bir tepkiyle karşılaştı. Pasaport'ta İzmir'de imza toplama sürecini yürüten partililerle çay içen İnce'ye yaklaşan bir vatandaş, "CHP'yi iki ayda böldünüz. Helal olsun, yazıklar olsun" şeklinde tepki gösterdi. İnce'nin bu tepkiye gülümseyerek cevap vermesi ise dikkat çekti.

İnce ve Kocaoğlu, sabah ilk olarak kol kola 'Zafer Yürüyüşü'ne katıldı. Daha sonra Pasaport'ta bir kafede olağanüstü kurultay için imza toplayan CHP İzmir eski Milletvekili Alaattin Yüksel, İl eski Başkanı Asuman Ali Güven ve Bornova İlçe eski Başkanı Nevzat Kavalar ile çay içip sohbet eden İnce'ye bir İzmirliden şoke eden tepki geldi. "Sizi beğeniyorum da eleştiriyorum da" diyerek seslenen öfkeli vatandaş, "CHP'yi iki ayda böldünüz. Helal olsun, yazıklar olsun" dedi.

'DEREYİ GÖRMEDEN PAÇALARI SIVAMA'

CHP İzmir'de bir törenle partinin 95. kuruluş yıldönümünü kutladı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılan törende gözler Muharrem İnce'deydi. Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan İnce, "40 senem bu partide geçti. Önümüzdeki yerel seçimlerde partimizin 1 oy fazla alması için var gücümle çalışacağım" diye konuştu. İnce, bir basın mensubunun "Yerel seçimlerden sonra tekrar kurultay talepleriniz olacak mı?" sorusuna ise "Dereyi görmeden paçaları sıvama" yanıtını verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti