Reklam
  • Reklam
İZMİR’ DEKİ SKANDALA DEVLET EL KOYDU !

İZMİR' DEKİ SKANDALA DEVLET EL KOYDU !

Hapisteki bir iş insanının, 8 yaşındaki çocuklarının kendi evlatları olmadığını ve doğum sırasında parayla satın aldıklarını ihbar etmesiyle başlayan soruşturmada şok gelişme yaşandı. Kız o aileden alınarak devlet himayesinde bir yurda yerleştirildi

22 Mayıs 2019 - 11:24

 

İzmir'de Konak Doğumevi Hastanesi'nde yaşanan ve Yeşilçam film senaryolarını aratmayan 'bebek satışı' skandalında şok gelişme yaşandı. 8 yıl önceki doğum sırasında yapılan 150 bin liralık bebek satışı ve sonrasında gelişen olayların bir ihbarla ortaya çıkmasının ardından başlayan soruşturma sonlandı.

Şu anda 8 yaşında olan kızın o aileden alınarak, gerçek ailesine bile verilmeden mahkeme kararıyla yeri açıklanmayan bir kentte, devlet himayesi altındaki bir yurda yerleştirildiği öğrenildi.

Bebek skandalıyla ilgili o dönemde görev yapan personelle ilgili idari soruşturmanın tamamlandığı, adli soruşturmanın sonucunun beklendiği açıklandı. Bu süreçte çocuğun iki aileye de verilmesi sakıncalı bulunduğu için devlet tarafından himaye altına alındığı belirtildi.

KİMLİK DEĞİŞTİRDİLER

İddiaya göre işleri bozulduktan sonra hapse giren S.R, kötü yola düştüğünü öğrendiği ve kendisini hiç ziyarete gelmediği için öfkelendiği karısı M.R'den intikam almak için müthiş bir plan yaptı. Öfkeli koca, 8 yaşındaki E.R. isimli çocuklarının kendi evlatları olmadığını, 8 yıl önce Konak Doğumevi'nde doğum yapacak bir kadının kimliği ile karısının kimliklerini değiştirerek, doğan bebeği 150 bin liraya satın aldıklarını ihbar etmişti.

İhbar sonrası Sağlık Bakanlığı ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma başlatırken, kente gelen müfettişler eski evrak ve belgeleri incelemeye almıştı. Ayrıca açılan soruşturmada tanık olarak adı geçen, o dönem hastanede görev yapan ve söz konusu doğumda hazır bulunan bir ebe hemşirenin de ifadesine başvurulacağı öğrenilmişti.

CEZAEVİNDEN İHBAR ETMİŞTİ

Skandal olay, cezaevinden yapılan bir ihbarla ortaya çıkmıştı. Adı açıklanmayan bir il ve cezaevinden gelen ihbarda, ticaretle uğraşırken işleri bozulan ve hapse girmesine yol açan olaylara karışan iş insanı S.R, kız çocuklarının kendi çocukları olmadığını ve 8 yıl önce doğum sırasında para karşılığı satın aldıklarını iddia etmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek