Reklam
  • Reklam
İZMİR’DE ZEYTİN KOKULU PARK AÇILIYOR

İZMİR'DE ZEYTİN KOKULU PARK AÇILIYOR

İzmir'de Zeytin Park Yaşam Korusu açılıyor. ''Betonarmesiz" doğal yapısı ve modern tasarımıyla İzmirlilerin yeni gözdesi olacak olan zeytin kokulu park, 8 Aralık Cumartesi günü Gaziemir'de resmi olarak açılacak.

05 Aralık 2018 - 14:17

İzmir'de Zeytin Park Yaşam Korusu açılıyor. ''Betonarmesiz" doğal yapısı ve modern tasarımıyla İzmirlilerin yeni gözdesi olacak olan zeytin kokulu park, 8 Aralık Cumartesi günü Gaziemir'de resmi olarak açılacak. Gerçekleştirdiği yeşil alan düzenlemeleriyle kentlilere soluk aldıracak park ve rekreasyon alanları oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir EVKA-7’de yaklaşık 40 dönümlük alanda her yaştan insanın keyifli saatler geçirebileceği bir "yaşam alanı" oluşturdu. Zeytin Park Yaşam Korusu'nun, 8 Aralık Cumartesi günü saat 12.00’de yapılacak törenin ardından resmen kullanımına açılacağı belirtildi.

7 DÖNÜMLÜK PİKNİK YERİ, TATİL GÜNLERİNİN VAZGEÇİLMEZİ OLACAK

Betonarme hiçbir yapının inşa edilmediği Zeytin Park, tamamen doğanın yapısıyla uyumlu malzemelerle donatıldı. Zeytin ağaçları tarafından güzel kokuların yayıldığı alan, 7 dönümlük piknik yeri ile de tatil günlerinin vazgeçilmez mekanı haline gelecek.

Yaklaşık 3 milyon liraya mal olan Gaziemir Zeytin Park Yaşam Korusu'nu oluştururken mevcut 350 adet zeytin ağacı koruyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bunlara ek olarak 46 adet ağaç ile abelya, ardıç, eskolonya ve teksanum gibi türler başta olmak üzere 11 bin 500 adet çalı grubu bitki dikimi gerçekleştirdi. Mezem, katırtırnağı, orman sarmaşığı, menekşe ve sıklamen gibi türlerden oluşan 225 bin adet yer örtücü, sarılıcı, soğanlı ve mevsimlik çiçek dikimi ise bölgeye ayrı bir renk kattı. 55 adet çatılı piknik masasının bulunduğu Zeytin Park Yaşam Korusu'nda doğayla uyumlu yürüyüş yollarının yanı sıra engelsiz spor ve engelsiz oyun alanları, oyun grupları ve çok amaçlı sahalar da bulunuyor. 10 adet çeşme ve taşınabilir büfenin de yer alacağı Zeytin Park, bölge sakinlerinin h er ihtiyacına cevap verebilecek.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti