Reklam
  • Reklam
İZMİR’DE SÜRÜCÜLERE ŞOK!

İZMİR'DE SÜRÜCÜLERE ŞOK!

İzmir’de trafik polisi 1 saatte kural tanımayan sürücüleri ‘drone’ ile yakaladı. 34 sürücüye 4 bin 53 lira ceza kesildi. Drone’a yakalandığını öğrenen sürücüler, büyük şaşkınlık yaşadı

15 Ekim 2018 - 13:28

İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri insansız hava aracı drone kullanarak denetim yaptı. Yaklaşık 1 saatlik denetimde emniyet kemeri takmayan 20 sürücü, kask takmayan 11 motosiklet sürücüsü, kırmızı ışıkta geçen 3 şoför 'drone' kamerasına yakalandı. Bir saatte 34 sürücüye toplam 4 bin 53 lira ceza kesildi.

Drone'a yakalandığını çevirme noktasında öğrenen sürücüler büyük şaşkınlık yaşadı. Son yıllarda popülaritesi her geçen gün daha da artan insansız hava araçları günden güne daha küçük bir yapıya kavuştu. Vatandaşlar tarafından havadan çekim yapmak için kullanılan drone'lar İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından denetim için kullanılıyor

Drone kamerasına yakalanan kuralsız sürücüler buradaki polisler tarafından telsizle Basmane 9 Eylül Meydanı'ndaki diğer ekiplere bildirildi. İzmir Fuarı'nın 9 Eylül kapısı önündeki trafik ekipleri kurallara uymayan sürücüleri durdurup ceza yazdı. Drone kamerasına yakalandığını öğrenen sürücüler büyük şaşkınlık yaşadı. Havadan yapılan denetimlerde emniyet kemeri takmayan 20 sürücüye 108'er liradan toplam 2 bin 160 lira ceza kesildi. Ayrıca 3 sürücü kırmızı ışıkta geçerken drone kamerası tarafından görüntülendi. 3 sürücüye 235'er liradan toplam 705 lira kırmızı ışık cezası kesildi. Kask takmayan 11 motosiklet sürücüsü ise 108'er liradan toplam bin 188 lira ceza yedi.

Drone ile havadan trafik denetimlerinin her gün yapılmaya başladığını söyleyen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, "Bugün sizin de yerinde takip ettiğiniz drone ile yaptığımız denetimde kural ihlali yapan 34 sürücü tespit ettik. Drone tarafından kural ihlalinin görüntülendiğini öğrenen sürücüler şaşırıyorlar. Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Drone ile yaptığımız denetimler aralıksız devam edecek. Drone'un yanı sıra son 24 saatte İzmir içinde yaptığımız bütün trafik denetimlerimizde 4 bin 106 aracı kontrol ettik. Eksiği bulunan bin 581 araca ceza uyguladık" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti