Reklam
  • Reklam
İZMİR’ DE İPLER KOPUYOR !

İZMİR' DE İPLER KOPUYOR !

Mart ayında yapılacak yerel seçimlere az bir süre kalırken, CHP hala adaylarını belirleyemedi. Özellikle kendi kalesi olarak gördüğü İzmir'de bile adayları açıklamayan CHP, ittifak içine girdiği İP ile de koltuk kavgasına tutuştu. CHP ile İP arasında kapalı kapılar ardında sıkı pazarlıklar sürerken, çok sayıda aday adayı da sonuçları merakla bekliyor.

07 Ocak 2019 - 09:41

İLÇELERDE KRİZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde CHP'nin adayını destekleyeceğini açıklayan İP'nin kentteki bazı ilçelere talip olarak CHP'ye 'Madem Büyükşehir'de biz sizi destekliyoruz. O zaman siz de 7-8 ilçeyi bize bırakacaksınız" demesi ortalığı karıştırdı. AK Parti ve MHP'nin Cumhur ittifakını ilçelerde sürdürmesi ile bazı ilçelerdeki seçimi kazanması artık hayal haline gelecek olan CHP, İP'den de böyle bir talep gelince panikle ne yapacağını bilemediği için sürekli aday isimlerini açıklamayı erteliyor.

ÇOK FAZLA OLMAZ

CHP eski basın sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı olan Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ise, ittifak görüşmelerini partileri adına genel başkan yardımcıları Seyit Torun ile Oğuz Kaan Salıcı'nın yaptığını hatırlatarak, "İzmir farklı bir konuma sahip. İP'ye öyle çok fazla ilçe verileceğini sanmıyorum" ifadelerini kullandı.

DENİZLİ'DE DE KRİZ ÇIKTI

CHP'yle ittifak yapan İP'nin Denizli'nin 5 ilçesinde belediye başkan adayı olarak açıkladığı isimlere CHP İl Başkanı Mahir Akbaba ile CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan sert tepki gösterdi. Akbaba ve Arslan, İP'nin açıkladığı isimlerden Baklan adayı Mehmet Yağcı ile Çardak adayı Erdil Cengiz'in CHP'den aday adaylığı başvurusu bulunduğunu aktararak, bu kişilerin İP tarafından açıklanmasının siyasi nezaketsizlik yarattığını, ittifaka zarar vereceğini ve kabul edilemeyeceğini belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı