Reklam
  • Reklam
İZMİR’DE DRAM

İZMİR'DE DRAM

İzmir'in Bornova ilçesinde çöplerden kağıt toplayarak, trafik kazası sonucu yatalak olan oğlu, akli dengesi yerinde olmayan gelini ve torununa bakmaya çalışan 63 yaşındaki Yeter Dürgel, düşerek kalça kemiğini kırdığı için tekerlekli sandalyeye mahkum oldu.

26 Eylül 2018 - 13:10

Kirasını ödeyemediğini ve yiyecek ekmeğe bile muhtaç olduklarını söyleyen yaşlı kadın yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım istedi. Altındağ Mahallesi'nde çöplerden topladığı kağıtları satarak geçimini sağlayan Yeter Dürgel, 4 ay önce düşerek kalça kemiğini kırdı. Tekerlekli sandalyeyle, trafik kazası sonrası beyin kanaması geçirerek yatağa mahkum oğlu, akli dengesi yerinde olmayan gelini ve torununa bakmaya çalışan talihsiz kadın, ev kirasını ödeyemediği için evden atılacağını söyledi.

Maddi imkansızlıklar içindeki yaşamında büyük acılar yaşadığını dile getiren Dürgel, bir torununu evde çıkan yangında kaybederken, iki torununu da çocuk yurduna vermek durumunda kaldı. Oğlu, gelini ve bir torunuyla yaşam mücadelesi veren Dürgel, yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan kendilerine yardım etmelerini istedi. Tek gelirinin yatalak oğlu için bağlanan 800 lira olduğunu belirten Dürgel, Ben çöplerden kağıt toplayarak geçimimi sağlıyordum. Evde düşerek kalça kemiğimi kırdım ve bu tekerlekli sandalyeye mahkum oldum. Oğlum Barış Kartalmış (34) trafik kazası sonrasında geçirdiği beyin kanaması sonucu yatalak oldu, konuşamıyor ve yürüyemiyor. Gelinimin ise akli dengesi yerinde değil. Bir torunumu yangında kaybedince diğer iki torunumu devlet çocuk yurduna aldı. Şuan oğlum, gelinim ve torunumla bu evde yaşamaya çalışıyoruz. Evimizin kirası 450 lira. Oğluma bağlanan evde bakım parası tek gelirimiz. Kirayı ödeyemedim. Ev sahibi evden çıkaracağını söyledi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan, devletimizden ve hayırseverlerden bize yardım etmelerini istiyorum dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti