Reklam
  • Reklam
İzmir’de denizle kara birleşti

İzmir'de denizle kara birleşti

Dün gece şiddetli yağmurun ve fırtınanın etkisine giren İzmir, bugün deniz ve karanın birleşimiyle karşılaştı. İş yerlerinin ve evlerin su bastığı Konak'ta vatandaş gideceği yere neredeyse yüzerek gidecekti. Yürünecek yerin kalmamasıyla zor anlar yaşayan İzmirliler bir kez daha alt yapı yetersizliğinin çilesini çekti.

18 Ocak 2018 - 11:49 - Güncelleme: 18 Ocak 2018 - 11:57

Bir haftadır İzmir'de etkili olan yağışın, dün gece şiddetini arttırmasıyla birlikte şehri etkisi altına aldı. Güne deniz ve kara ayrımını yapamayarak başlayan vatandaş, iş yerine neredeyse yüzerek gidecekti.

İzmir'de sabah saatlerinden itibaren kentte etkili olan fırtına yaşamı olumsuz etkilediği görüldü.  Fırtına nedeniyle deniz taştı, 1. Kordon'daki birçok işyerini su bastı, vapur seferleri iptal edildi.

Denizin taşması sonucu 1. Kordon, Gündoğdu Meydanı, Cumhuriyet Bulvarı'nda su taşkınları oluştu. Birçok mağazayı su basarken işyeri sahipleri suyun içeriye girmemesi için bariyerle önlem aldı. Kimi işyeri sahipleri ise ellerindeki fırçalarla işletmelerindeki suyu tahliye etmeye çalıştı.

Araçların ve vatandaşların ulaşımda güçlük çekmesine neden olan fırtınada Narlıdere ilçesi Ufuk Mahallesi'ndeki bir aracın üzerine ağaç devrildi. İtfaiye ekiplerinin yardımıyla kaldırılan ağaç, araçta hasara neden oldu. Fırtına, deniz ulaşımının da aksamasına neden oldu.

Öte yandan kentteki yolcu ve arabalı vapur seferleri iptal edilirken İzmir’de şiddetli rüzgar nedeniyle Konak Belediyesi’nin yılbaşı süslemeleri için yaptığı kemer devrildi. İlköğretim Okulu'nun köşesinde bulunan ve gündüz saatlerinde binlerce kişinin geçtiği sokaktaki kemerin gece devrilmesi olası bir faciayı önledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti