Reklam
  • Reklam
İZMİR’DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

İZMİR'DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Cumhuriyetin ilanının 95. Yıldönümü'nü milletçe büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını belirten İzmir Valisi Erol Ayyıldız dünyadaki tüm mağdur ve mazlumların umut kapısının Türkiye olduğunu belirtti

30 Ekim 2018 - 10:01

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, İzmir'de ilk olarak Vali Erol Ayyıldız'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Kutlamaların sonraki adresi ise Cumhuriyet Meydanı oldu. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tören aracıyla etkinliğe katılan vatandaşların bayramını kutladı. Bornova Halk Eğitim Merkezi halk oyunları gösterisini sundu.

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı da büyük alkış aldı.

İzmir’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Cumhuriyetin ilanının 95. yıldönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladıklarını ifade ederek, "Bu toprakları bize vatan kılmak için Malazgirt'ten beri kesintisiz bir şekilde sürdürdüğümüz mücadelelerinin her bir aşamasında şehit olan, gazi olan ecdadımızı rahmetle, hürmetle anıyorum. Aziz milletimizin ve onun kahraman ordusunun Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yanında tek yürek olarak yer almasıyla yürütülen istiklal ve istikbal mücadelesi, binlerce şehit verilerek çok zor şartlar altında kazanılmıştır. Türkiye mağdur ve mazlumların umut kapısı olmuştur" dedi.

BİNLERCE İZMİRLİ 350 METRELİK BAYRAKLA YÜRÜDÜ

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Gündoğdu Meydanı ve Pasaport'tan izlenen sürpriz flyboard gösterisiyle renklendi. Kutlamalar kapsamında dün akşam 350 metre uzunluğunda Türk bayrağı açıldı. İzmirliler, Konak Pier Alışveriş Merkezi'nden Alsancak vapur iskelesine kadar yürüdü. İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve eşi Didem Ayyıldız da, Konak Meydanı'ndaki Cumhuriyet resepsiyonuna ev sahipliği yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti