Reklam
  • Reklam
İZMİR’DE ÇEVRE YOLU ÇALIŞMALARI

İZMİR'DE ÇEVRE YOLU ÇALIŞMALARI

04 Ağustos 2018 - 11:04

 İzmir Çevre Yolu 6. Sanayi Sitesi bağlantı kavşağının Kurban Bayramı öncesi hizmete açılacağı bildirildi.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir trafiğinin nefes alması için çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.

İnşaatı devam eden Buca'nın yeni otoban bağlantı kavşaklarını incelediklerini vurgulayan Milletvekili Kaya, 6. Sanayi Sitesi katılma kolunun Kurban Bayramı öncesi hizmete alınacağını ifade etti.

Kaya, yeni kavşakların açılması ile kent içi trafikte ciddi bir rahatlama sağlanacağına işaret ederek, gerek Bornova-Buca yönünde gerekse Buca-Bornova yönünde trafik akışında sorunlar oluşması sebebiyle Yıldız Mahallesi Kavşağı yapımına karar verildiğini aktardı.

İzmir Çevre Yolu Projesi'nin ilk etabında 6. Sanayi Sitesi ve Otokent ayrılma kolunun ise daha önceden yapıldığını hatırlatan Kaya, şimdi de aynı bölgeden otoyola katılma kolu yapılarak İzmir Çevre Yolu'na bağlantı sağlanmış olacağına dikkat çekti.

Kaya, yeni düzenlemeler ile mesafelerin de kısalacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İzmir Çevre Yolu'nu kullanarak, Otokent ve çevredeki iş yerlerine gelen vatandaşlarımız, yeniden otoyola çıkıp, Karabağlar'daki Balçova Kavşağı'na gitmek zorunda kalmayacaklar. TBMM Başkanımız Sayın Binali Yıldırım, Başbakanlığı döneminde bölgedeki esnafımız ve vatandaşlarımızın talebi üzerine gerekli talimatları vermişti. Kurban Bayramı öncesi hizmete açacağımız yeni bağlantı yolu ile esnafın ve bölge halkının sorunu çözülecek. Özellikle Optimum Kavşağı'ndaki trafik yoğunluğunun ciddi oranda azalacağını öngörüyoruz."

Kent içi trafiği düzenlemenin merkezi hükümetin değil, yerel yönetim görevi olduğunun altını çizen Kaya, "Asli görevimiz olmadığı halde, İzmir'in trafikle ilgili kangren haline gelmiş sorunlarını çözme adına bugüne kadar birçok projeyi tamamladık. Bütün bunları açılan davalara ve türlü engellemelere rağmen yaptık. Bu iki yeni kavşağın hizmete girmesiyle birlikte İzmir'in trafiği biraz daha nefes alabilir hale gelecek. İzmir'imize hayırlı ve uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek