Reklam
  • Reklam
İZMİR BÜYÜKŞEHİR’İN BOŞ PROJELERİ..

İZMİR BÜYÜKŞEHİR'İN BOŞ PROJELERİ..

Plansız yatırımlarıyla vatandaşın parasını boşa harcayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin son boş yatırımlarından biri de tam 2.5 milyon harcadığı Urla İskelesi oldu. 2017’de kurulan iskeleden açıldığı yaz bile sadece 5-6 sefer yapıldı. İlçe sakinleri 2018’de hiç sefer yapılmayan iskele için “Urla’nın en pahalı çöpü” yorumları gündemde.

23 Ekim 2018 - 11:02 - Güncelleme: 23 Ekim 2018 - 11:31

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İzmirlinin parasını boşa savurmaya devam ediyor. Körfez temizliğine milyonlarca lira harcarken denize hala kanalizasyon suyu akıttığı ortaya çıkan Kocaoğlu'nun boşa yatırım yapılan son eserlerinden biri de Urla'ya 2-2.5 milyon liraya dubalarla yapılan vapur iskelesi oldu. 2017'de 10 lira gibi fahiş bir ücretle birkaç seferin yapıldığı Urla İskelesi'ne bu yaz hiç sefer yapılmadı. İskelenin kurulduğu yerin uygun olmadığı öne sürülürken belediyenin daha izin prosedürünü de tamamlayamadığı ortaya çıktı. İlçeye yaz boyu sefer düzenleneceğini sanan İzmirliler büyük hayal kırıklığı yaşadı. Urlalılar, "Belediyeden bu seferlerin neden düzenlenmediği konusunda bir açıklama gelmedi. Madem, sefer düzenlenmeyecekti bu kadar para neden harcandı" diye sordu.

2.5 MİLYONA MAL OLDU

Bugüne kadar yaptığı birçok yanlış yatırım nedeniyle İzmirlinin parasını boşa harcayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, önceki yıl yeriyle ilgili tüm itirazlara rağmen Urla'da bir vapur iskelesi yaptı. İzmir'den dev dubaların getirilip denize monte edilmesiyle yapılan iskele, yaklaşık 2-2.5 milyon liraya mal oldu.

Ancak belediye, iskeleye kurulduğu 2017 yılında sadece 5-6 kez sefer yaptı. Kişi başı 10 lira olarak belirlenen fahiş ulaşım ücreti nedeniyle Urlalılar, minübüs ve otobüsle yolculuğu tercih etmek zorunda kaldı. Son sefer 3-5 kişiyle yapıldı. Bu yaz daha ucuz fiyatla sefer yapılacağını sanan Urlalılar büyük hayal kırıklığı yaşadı. 2018 yazında ilçeye hiç sefer yapılmadı. Büyükşehir, Urla'nın ihtiyaçları için kullanabileceği 2.5 milyonu adeta çöpe atmış oldu. Şimdi iskele için "Urla'nın en pahalı çöpü" yorumu yapılmaya başladı.

Büyükşehir'e isyan eden Urlalılar, "Madem sefer yapmayacaktı neden 2.5 milyon para harcayıp iskele kuruldu, neden hiçbir açıklama yapılmıyor. Bu yapılan İzmirlinin parasını savurmaktır" dedi.

BÜYÜKŞEHİR'İN BOŞA PARA SAVURDUĞU PROJELER

İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha önce de yaptığı birçok plansız projeyle İzmirlinin parasının çöpe gitmesine neden oldu.

İşte bunlardan bazıları:

- Körfez temizliği için onmilyonlarca lira para harcadı ancak Büyükşehir'in Üçkuyular'dan denize kanalizasyon suyu akıttığı ortaya çıktı.

- Gaziemir'de İZBAN ve Fuar İzmir arasında yapmak istediği 'monoray' projesi için 1 milyon lira harcandı. Ama sonra bu projeden vazgeçti. Proje için harcanan para da boşa gitti.

- Konak'taki binası personele yetmeyince Halkapınar'da 200 bin liraya bina kiraladı. Ancak kendisi İZFAŞ'ın Kültürpark'taki eski binasını özel bir üniversiteye ücretsiz tahsis etti.

- Bayraklı'da milyonlarca liraya yapılan iskele devre dışı bırakılıp çürümeye terk edildi.

- Konak Tramvayı projesinde defalarca güzergah değişikliğine giden Büyükşehir, değişen projeler için boşuna harcama yaptı.

- Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda 3 milyon liraya sahil düzenlemesi yaptı. 1 yıl sonra tramvay projesi için yaptıklarını bozdu.

- Bornova'da milyonlarca lira haracanarak hayata geçirilen Homeros Vadisi fiyasko oldu. İzmirlinin parası yine boşa gitti.

- Geçtiğimiz yıl, İZDENİZ'de işçiyle toplu sözleşme yapmadı. İşçiler greve gidince vapur seferleri durdu. İzmirlinin milyonlarca lirası çöpe gitti.

DOĞAN: İZMİRLİLER BUNU HAK ETMİYOR

Büyükehi r Belediyesi'nin bugüne kadar yaptığı yanlış projelerle İzmir'in parasını adeta savurduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Meclisi eski Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, "İzmir bu kadar acemice yönetilmeyi hak etmiyor. Bu kentin belediyeciliği bilen, kamu kaynaklarına sahip çıkan, hızlı ve pratik çözümler üretebilen, kenti İstanbul'la yarıştıracak bir yönetime ihtiyacı var. Bu konuda önümüzdeki yerel seçimde hemşerilerimize görev düşüyor. İzmirliler Mart 2019'da fırsatını değerlendirmeli" dedi.

HAYALİNDEKİ BAŞKANI TARİF ETTİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, veda turu kapsamında Tire ve köylerine gitti. Yerel seçimde yeniden aday olmayacağını açıklayan Kocaoğlu, partisinden aday gösterilecek kişilerde olması gereken özellikleri anlattı. Kocaoğlu, "Yoldan geçen adamdan, bilmem kimin akrabası, yakını, 'Aya gidiyordum İzmir'e düştüm, belediye başkanı oldum'. Yok arkadaş! Bize namuslu, çalışkan, hayal peşinde koşmayan, büyük projeler yapacağım diye belediyeyi batırmayacak birisi lazım. O kişiyi de inşallah el birliği ile bulup seçilmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek