Reklam
  • Reklam
İZMİR BU HAFTA DONACAK !

İZMİR BU HAFTA DONACAK !

Türkiye, Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girerken, Ege Bölgesi'nde de sıcaklıklar hissedilir şekilde azalacak.

25 Aralık 2018 - 15:26

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, yağışların bugün sabah saatlerinden itibaren Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde, öğle saatlerinden itibaren ise İzmir'in kuzey ve doğu ilçeleri ile Manisa çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar yağışı şeklinde olmasının tahmin edildiği açıklandı. Açıklamada ayrıca hava sıcaklıklarının bugünden itibaren rüzgarın kuzeye dönmesi ve hızını arttırmasıyla birlikte hissedilir derecede (8-12 derece) azalarak hafta sonuna kadar mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin edildiği belirtildi.

ÖNLEMİNİZİ ALIN!

Meteoroloji yetkilileri, "Hafta sonuna kadar Ege Bölgesi'ne hakim olması beklenen soğuk havanın oluşturabileceği olumsuzluklara ilgili yayımlanacak meteorolojik uyarıların takip edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması can ve mal emniyeti açısından önem arz ediyor" dedi.

 BUZLANMA VE DON OLABİLİR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Malatya dışında Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Hatay, Osmaniye, Adana'nın kıyı kesimleri, Eskişehir, Edirne ve Bilecik çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde sis ve pus hadisesi ile birlikte Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti