Reklam
  • Reklam
İZEMDER BAŞKANI RIDVAN AKGÜN; "MARTIN SONU EMLAK SEKTÖRÜ...

İZEMDER BAŞKANI RIDVAN AKGÜN; "MARTIN SONU EMLAK SEKTÖRÜ İÇİN BAHAR OLACAK!"

İzmir Emlak Kulübü Başkanı Rıdvan Akgün mart ayının sonunda baharın geleceğini ifade ederek, aynı zamanda inşaat sektörünün ve emlak sektörünün de ivme kazanacağını dile getirdi.

11 Şubat 2019 - 14:50 - Güncelleme: 11 Şubat 2019 - 17:45

İzmir Emlak Kulübü Başkanı Rıdvan Akgün yerel seçimlerden sonra gelecek olan baharı şu sözlerle anlattı: “Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte tüm siyasi partiler seçimlerin hemen ardından bahar geleceğinden bahsettiler. Doğal olarak tabiat uyanacak ve bahar gelecek.”

“İnşaat sektöründe, konut sektörüne ve emlak sektörüne baktığımız zaman acaba 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ne gibi değişiklikler olacak? Bahar gelecek mi? Gelmeyecek mi?”

Piyasada ucuz konut avcılığının başlayacağını söyleyen Akgün söylerine şöyle devam etti; “Ben 29 yıllık tecrübeme dayanarak şunu söylüyorum: Türkiye’ nin ekonomik olarak son aylarda yapmış olduğu çalışmaların, vatandaşlara şirketlere ve sanayiye yansıması bir süreç alacak. Bundan dolayı martın sonundan itibaren bahara girmekle beraber bankaların konut kredi faizlerinin (göstergeleri mevcuttur) devamında yüzde 1,5’in altına inecek olan konut kredi faizlerinin düşmesiyle birlikte konut alım satımlarının başlayacak. Ve konut hayali kuran insanların konut satıcılarına gerek sosyal medyadan gerekse afişlerden müracaat edecekler. Kısacası piyasada ucuz konut avcılığı başlayacak.”

Piyasalarda hareketliliğin başlayacağını ifade eden Akgün; “ Bu durum martın sonundan ağustosun sonuna kadar bir süreç alacak. Piyasalarda bir hareketlilik başlayacak ve ağustostan sonra eylül ekim kasım aralık aylarında piyasa rutin seyrine geçecek. İnşaat sektöründe yaz aylarından itibaren belirli bir şekilde ivme kazanacak. İflas aşamasına gelen inşaat sektörünün aktörlerinin de yeni arsa arayışları içerisine gireceklerini veya beklettikleri arsalarda yeni proje üretimine geçeceklerine inanıyoruz. “ şeklinde konuştu.

Aynı şekilde inşaat sektöründe de ivme artışı olacağını dile getiren Rıdvan Akgün: “Kısaca söylemek gerekirse martın sonu bahar şekli ifade edilirken konut sektörü için de martın sonunda bahar gelecek. Ve konut satışları başlayacak. İnşaat sektöründe de bir ivme artışı beklenecek.  Böyle olunca da bütün sektörler faaliyete geçecek. Bunun sonucunda Türkiye ekonomisinde bir düzelme bekliyoruz. Martın sonunda Türkiye’ deki konut satışlarından beklentimiz çok büyük. “ dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti