Reklam
  • Reklam
İTTİFAK CHP’ Yİ DAĞITTI !

İTTİFAK CHP' Yİ DAĞITTI !

CHP’nin yerel seçim öncesi İP ile girdiği ittifaka PKK’nın siyasi uzantısı HDP’yi de dahil etmesi ve terör sevici isimlere listelerde yer vermesinin parti tabanı ve Atatürkçülerde yarattığı rahatsızlık gün geçtikçe artıyor

06 Şubat 2019 - 10:08

CHP kaynıyor. Aday belirleme kaosuyla birlikte Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun tasfiye uygulamaları partide rahatsızları artırırken PKK'nın uzantısı HDP ile kurulan kirli ittifak CHP'den kopuşları hızlandırdı. İlk etapta küskünler DSP ve DP'nin yolunu tutarken HDP'yle ittifaka tepkili olan Atatürkçü ve ulusalcılar başta olmak üzere CHP'den kopuşların hızlanması bekleniyor.

İZMİR'DE 16-17 İSİM

CHP'de ismi aday listesinden asansörde çıkarılan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, DSP'den aday oldu. Bodrum'un CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un da yeniden aday gösterilmezse DSP'ye geçeceği konuşuluyor. Bu arada İzmir'de de CHP'nin aday göstermediği başkan ve aday adayları DSP'yle görüşmeye başladı. Yeni Asır'a konuşan DSP İzmir İl Başkanı Ramazan Solmaz, Menemen'de Başkan Tahir Şahin, Bayraklı'da Başkan Hasan Karabağ, Menderes'te CHP'den aday yapılmayan Celil Anık, Tire'de mevcut Başkan Tayfur Çiçek, Çiğli'de Başkan Hasan Arslan, Çeşme'de Başkan Muhittin Dalgıç gibi isimler başta olmak üzere 16-17 ilçede adaylarla görüşme halinde olduklarını açıkladı. Solmaz, "Bizi hesaba katmıyorlar ama 31 Mart'ın sürprizi biz olacağız. 30 ilçede seçime kendi adaylarımızla gireceğiz. İddialıyız, kentte en az 8-10 ilçeyi kazanacağız" dedi.

"Kılıçdaroğlu, İzmirlilerin oyuna ipotek koyamaz" diyen Solmaz, şöyle devam etti:

"Sadece başkan veya aday düzeyinde değil CHP tabanında yer alan Atatürkçü ve ulusalcılar DSP'ye destek için geliyor ya da mesaj atıyorlar. DSP Türkiye genelinde 81 il, 500'e yakın ilçe ve beldede güçlü isimlerle seçmenin karşısına çıkacak."

ŞAHİN'E SARIGÜL DESTEĞİ

2014'teki yerel seçimlerde CHP'nin küskünlerini aday yaparak CHP'ye İzmir'de Aliağa, Menderes gibi bazı ilçeleri kaybettiren DSP yine atağa geçti. CHP'nin Şişli'de aday yapmadığı Mustafa Sarıgül'ün DSP'den aday olmasının ardından Sarıgül'e yakınlığıyla bilinen Menemen'in CHP'li Belediye Başkanı Tahir Şahin'in de DSP'den aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. DSP'nin, Gaziemir'de Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'a da adaylık teklifi götürmeye hazırlandığı belirtiliyor. Kiraz'da da CHP'nin aday yapmadığı Salim Özkarakaş'la temasa geçtiği öğrenilen DSP'nin Bayraklı için de mevcut Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın yanı sıra CHP'den aday adayı olan Murat Haluk Öncel ile temasta olduğu öne sürülüyor.

BUCA'DA BEKİROĞLU

Buca'da da İsmail Bekiroğlu CHP'den aday yapılmayınca DSP'den ilçe belediye başkan adayı oldu. Bekiroğlu, "Belediye Başkan adaylarını Parti Genel Merkezleri seçer, ancak başkanı halk seçer. Genel Merkez'in yaptırdığı ankette yüzde 92 İsmail Bekiroğlu çıkıyor. Ancak Kılıçdaroğlu beni değil, ismi bile geçmeyen birini aday yapıyor.

Halk kimi seçeceğini, 31 Mart'ta Kılıçdaroğlu ve ekibine gösterecek. Buca'da DSP rüzgarı esecek. Bugün sokakta karşılaştığımız vatandaşlar CHP'nin HDP ile olan ittifakına isyan ediyor" dedi

KOCADON PARTİ DEĞİŞTİREBİLİR

Muğla'nın Bodrum ilçesinde de belirsizlik sürüyor. Mevcut Başkan Mehmet Kocadon'la birlikte 9 aday adayının olduğu ilçede parti içinde huzursuzluk hakim. Kocadon'un CHP tarafından aday yapılmaması halinde DSP'ye geçebileceği konuşuluyor.

EFELER VE SÖKE'DE DP'YE TRANSFER

Aydın'ın Efeler ve Söke ilçelerinde de yeniden aday gösterilmemesi sebebiyle CHP'den istifa eden başkanların adresi Demokrat Parti (DP) oldu. Efeler'de Mesut Özakcan, Söke'de Süleyman Toyran'ın DP adayı olmasının ardından 81 CHP'li de aday belirleme hususunda adaletli davranılmamasını gerekçe göstererek partilerinden istifa etti. Söke'de CHP İlçe Başkanı Suat Durukan ile belediye meclis üyelerinde bulunduğu toplam 62 partili, dilekçelerini İlçe Seçim Kurulu'na teslim ederek istifa etti. Efeler'de ise geçen hafta 19 partili istifa etti. CHP Söke eski İlçe Başkanı Suat Durukan, parti içinde demokrasi, şeffaflık ve adalet kalmadığını öne sürdü. Efeler'de istifa eden CHP'liler adına konuşan Burhan Ünlü ise, "CHP ile siyasi ahlaki, kültürel ve en önemlisi de ideolojik yol ayrımına gelerek farklı düşündüğümüze inanıyor, beraber çalışamayacağımızı belirtiyoruz" diye konuştu.

'HDP İLE İTTİFAK İHANETTİR'

CHP Manisa eski Milletvekili Şahin Mengü, CHP ile HDPKK arasındaki ilişkiyle ilgili bomba açıklamalarda bulundu. Mengü, "Artık CHP diye bir parti kalmayacak. HDP-PKK ilişkisi saklı değil. PKK'nın amacı belli. Seçim öncesi olağanlaştırılan ittifaklar, örtülü destekler adeta ihanet gibi" dedi. "İstanbul'un ilçeleri ve bazı büyükşehirler ve kimi illerin HDP'ye bırakılması doğru değil" diyen Mengü, "Gerçek CHP'liler parti kadrolarından uzaklaştırılıyor. Tavandaki partililer gibi taban da küstürülüyor. Seçmen, sandığı boykot edebilir. Demokratik hiçbir ülkede bu kadar seçim kaybeden bir lider makamında kalamaz. Kazanan değişmiyorsa, demek ki kaybedenin değişmesi gerekiyor. CHP'nin gerçekten ulusalcı olanlara bırakılmasının vakti geldi. Ülke bütünlüğüne kast edenlerle kol kola yürünmez. HDP'ye bu kadar destek olmak, CHP'nin kurumsal kimliğine aykırı" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti