Reklam
  • Reklam
İŞTE CHP İZMİR MİLLETVEKİLLERİ

İŞTE CHP İZMİR MİLLETVEKİLLERİ

24 Haziran'da parlamentoda 2. parti olan Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir'de 14 milletvekili çıkardı.

26 Haziran 2018 - 10:54 - Güncelleme: 26 Haziran 2018 - 11:26

24 Haziran'da parlamentoda 2. parti olan Cumhuriyet Halk Partisi,  İzmir'de 14 milletvekili çıkardı. 

CHP İZMİR MİLLETVEKİLLERİ

1. Bölge milletvekilleri;

Ahmet Tuncay Özkan: 1966 tarihinde Ankara'da doğan Özkan evli ve 2 çocuk babasıdır. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, Yüksek lisans eğitimini aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü'nde tamamladı. Cumhuriyet Mitingleri'ni gerçekleştirdi. 'Biz Kaç Kişiyiz' hareketinin kurucusudur. 'Ergenekon' davasından 23 Eylül 2008'de tutuklandı, 5,5 yıl hapis yattı. Cumhuriyet mitinglerini gerçekleştirdiği için ağırlaştırılmış müebbet, Susurluk belgelerini yayınladığı için de ayrıca 16 yıl ağır hapis cezalarına çarptırıldı. 10 Mart 2014'de serbest bırakıldı. Bugüne kadar yazdığı 18 kitabı bulunan Özkan, yayınlanmış 5 binden fazla makaleye imza atmıştır.

Murat Bakan : 1972 tarihinde Ankara'da doğan ve iyi derecede İngilizce bilen Bakan, evli ve 1 çocuk babasıdır.. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği'ne seçildi. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de CHP Grup Sözcülüğü, Hukuk Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüttü. İzmir Kent Konseyleri Birliği'nin Kurucu Dönem Sözcülüğü ve Türkiye Kent Konseyleri Kurucu Üyeliği görevlerinde bulundu. 1 Kasım 2015 seçimlerinde 26'ncı Dönem milletvekili seçildi. TBMM Milli Savunma ve İçişleri Komisyonları üyesidir.

Özcan Purçu : 1977 tarihinde Aydın'ın Söke ilçesinde doğan Özcan Purçu, evli ve 2 çocuk babasıdır. Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitirdi. 2003 yılından itibaren Romanların sorunlarının çözümü noktasında Romanların örgütlenmeleri için çalıştı. 2004 yılında İzmir'de ilk Roman Derneği olarak 'İzmir Roman Kültürü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği' kurulmasına öncülük etti ve 2005 yılında başkanlık görevini üstlendi. Aynı yıl Avrupa Konseyi tarafından kurulan Avrupa Roman ve Göçebeler Forumu'na (ERTF) Türkiye Romanları temsilcisi olarak seçildi. 2006 yılında İzmir'de kurulan ve ilk Roman federasyonu olan 'Anadolu Roman Dernekleri Federasyonu'na başkanlık etti. TBMM'de 26'ncı Dönem CHP İzmir Milletvekili olarak görev yapan Purçu, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyeliği de yaptı.

Kani Beko: 1953 tarihinde Makedonya'da doğdu. Makedon göçmeni olan Beko, 1972 yılında Karşıyaka Kültür Dayanışma Dernek Başkanlığı, 1975 yılında DİSK Tekstil Sendikası'nda İşyeri Baş Temsilciliği yaptı. 29 Mart 1977'de Genel-İş Sendikası'na üye oldu. 12 Eylül'de Genel-İş kapatıldıktan sonra ESHOT Troleybüs Atölyesi'nde 7 yıl Belediye-İş'te Baş Temsilcilik yaptı. 1995'te İzmir 4'üncü Bölge Şube Sekreterliği'ne, 1996'da Bölge Şube Başkanlığı'na ve 1999'da tekrar Bölge Şube Başkanlığı'na seçildi. 2001'de DİSK Ege Bölge Temsilciliği'ne, Kasım 2003'te de yeniden Bölge Başkanlığı'na seçildi. 2004-2013 yıllarında Genel-İş Genel Sekreterliği yaptı. Nisan 2013'te DİSK Genel Başkanı seçildi.

Mehmet Ali Çelebi : 1984'te Ankara'da doğan Çelebi evli ve 1 çocuk babasıdır. İzmir Maltepe Askeri Lisesi'nden birincilikle mezun oldu. Kara Harp Okulu'nu dördüncülükle bitirip, 2007 yılında Teğmen rütbesini aldı ve Sistem Mühendisi olarak mezun oldu. 1 senelik eğitimden sonra askeri helikopter pilotu oldu. Askerlikten ayrıldıktan sonra uçak pilotluğu eğitimi aldı. Çelebi, 'Ergenekon' davasında 41 ay cezaevinde yattı. Yaşadıklarını 'Teğmen' adını verdiği kitapta kaleme aldı. CHP 35 ve 36'ncı kurultaylarında  Parti Meclisi Üyesi olarak seçildi. Yazılım ve veritabanı uzmanlığı eğitimini aldı. İngilizce ve Almanca bilen Mehmet Ali Çelebi, Açık Deniz Dalgıç Sertifikası'na sahiptir. 

Tacettin Bayır : 1960 tarihinde İzmir'de doğan Bayır evli ve 2 çocuk babasıdır. İzmir Akşam Ticaret Lisesi mezunudur. 2 dönem İzmir Ticaret Odası Meclis Üyeliği görevini üstlendi. 1983 yılında SODEP'in kuruluş çalışmalarında görev aldı. SHP Konak İlçe Esnaf Komisyon Başkanlığı, Konak Halkevleri Başkanlığı ile Halkevleri İzmir İl Koordinasyonu Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.  2011 yılında CHP İzmir İl Başkanlığı yaptı. 25 ve 26'ncı dönemlerde milletvekilliği seçimleri sonrası İzmir Milletvekili seçildi. 

Ednan Arslan : 1979 tarihinde Erzincan'ın Tercan ilçesinde doğan Arslan evli ve 2 çocuk babasıdır. Pamukkale Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevlerde bulundu. Meslek yaşamında nükleer, termik ve hidroelektrik santraller ile yenilenebilir enerji konularında teorik ve pratik çok sayıda çalışmada bulunmuş ayrıca baz istasyonlarının insan ve çevre sağlığı üzerine etkileri konusunda araştırmalar yapmıştır. CHP Gençlik Kolları Başkanlığı'ndan İlçe Başkanlığı'na kadar birçok görevde bulundu. Arslan, kendisinin kurduğu mühendislik şirketinde iş hayatına devam ediyor. 

2. bölge milletvekilleri;

Kemal Kılıçdaroğlu : 1948'de Tunceli Nazımiye'de doğdu. Orta düzeyde Fransızca bilen Kılıçdaroğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır. Ekonomist, Maliyeci ve Üst Düzey Kamu Yöneticisi; Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi. Maliye Bakanlığı'nda Hesap Uzmanı, Gelirler Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı, Bağ-Kur Genel Müdürü, SSK Genel Müdürü olarak görev yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüttü. Hacettepe Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi olarak ders verdi. İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 1948 İktisat Kongresi, Kayıtdışı Ekonomi ve Bürokraside Yeniden Yapılanma Gereği, İşsizlik Sigortası Kanunu-Yorum ve Açıklamalar adlı 3 kitabı, değişik gazete ve dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi vardır. Halen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı'dır.

Selin Sayek Böke : 1972 tarihinde New York'ta doğdu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Sayek Böke, evli ve 2 çocuk annesidir. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Duke Üniversitesi'nde tamamladı. Bentley Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde öğretim üyesi, Georgetown Üniversitesi'nde ziyaretçi öğretim üyesi, Bilkent üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölüm Başkanlığı ve İktisadi ve İdari Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Dünya Bankası projelerinde danışmanlık, Uluslararası Para Fonu'nda Ekonomist olarak görev aldı. Selin Sayek Böke, CHP Parti Meclis Üyesi, 24-25 ve 26'ncı Dönem İzmir Milletvekilidir.

Kamil Okyay Sındır : 1962 tarihinde İzmir'de doğdu. Çok iyi derecede İngilizce, orta derecede Almanca ve Fransızca bilen Sındır, evli  ve 2 çocuk babasıdır. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümü'nde lisans, 1988 yılında aynı bölümde yüksek lisans yaptı. 1989-1993 yıllarında Uluslararası Rotary Vakfı'nın Freedom From Hunger (Açlıkla Mücadele) bursu ile İngiltere, Cranfield Üniversitesi'nde 4 yıl süreyle doktora çalışmasını tamamladı. 1997 yılında Üniversite Doçenti ve 2004 yılında Profesör unvanına hak kazanmıştır. Aralarında Dünya ve Güneydoğu Avrupa Ziraat Mühendisleri birliklerinin de bulunduğu birçok kuruluşta kuruculuk, başkanlık ve üyelik gibi farklı görevleri üstlenmiştir. Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Emek Platformu, Avrupa Tarımsal Bilişim Teknolojileri Federasyonu gibi kurumlarda önemli görevlerde bulunmuştur. Sındır, 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri'nde Bornova Belediye Başkanı olarak seçilmiş ve 30 Mart 2014 tarihine kadar bu görevi sürdürmüştür. 07 Haziran 2015 ve 01 Kasım 2015 Genel Seçimleri'nde CHP İzmir Milletvekili olarak seçilmiştir. Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirilen 36'ncı Olağan Kurultay'a kadar CHP Genel Sekreteri olarak görev yapmıştır. 

Atila Sertel : 1956 tarihinde Eskişehir'de doğan Sertel evli ve 2 çocuk babasıdır. Ege Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu'nu bitirmiştir. Farklı gazetelerde serbest muhabirlik, haber müdürlüğü, yazı işleri müdürlüğü ve yazarlık yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu. Halen Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı'dır. Basılmış 2 kitabı vardır. 1 Kasım 2014 Erken Genel Seçimleri'nde 26'ncı Dönem İzmir Milletvekili olarak Meclis'e girmiştir.

Sevda Erdan Kılıç: 1980 yılında Eskişehir'de dünyaya gelen Kılıç evli ve 1 çocuk annesidir. 1998 yılında Dokuz Eylül Hukuk Fakültesi'ni kazanıp İzmir'e geldi. 2003 yılında serbest avukat olarak meslek hayatına başladı. Üniversite öğrencisi olduğu dönemde 1999 seçimleriyle birlikte aktif olarak CHP'de siyaset yapmaya başladı. Buca Gençlik Kolları çalışmalarına katılıp ve Buca Gençlik Kolu İlçe Yöneticisi olarak görev yaptı. 2011 ve 2012 yıllarındaki CHP İzmir İl Yönetiminde İl Sekreteri olarak görev aldı. 

Mahir Polat : 1975 tarihinde Gaziantep'te doğan Polat Evli ve 2 çocuk babasıdır. Trakya üniversitesi Gümrük İşletme bölümünden mezun oldu. Daha sonra Anadolu Üniversitesi'nde İşletme okuyan Polat, halen  Katip Çelebi Üniversitesi Uluslararası Politik Ekonomi bölümünde yüksek lisansına devam etmektedir. 1995 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra dış ticaret sektöründe çalışma hayatına başlayan Mahir Polat, CHP'de çeşitli görevlerde bulundu. Polat halen CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesidir.

Bedri Serter : 1960 yılında İzmir'de doğan Serter evli ve 3 çocuk babasıdır. 1977 yılında babasının kurdurduğu mobilya sektöründeki şirkette çalışmaya başladı. Üniversite eğitimini, 1982 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamlamasının ardından, 1984 yılında kendisine ait büro mobilyası üretimi ve ihracatı yapan şirketini kurdu. Serter, mobilya sektörünün yanı sıra inşaat sektöründe kurduğu şirketlerle de aktif olarak çalışmaya devam ediyor. Siyasete 1996 yılında CHP'de başladı. Serter, 2004-2009 yılları arasında da Konak Belediyesi Meclis Üyeliği yaptı.  2015-2016 yılları arasında CHP İzmir İl Başkanlığı görevini yapmıştır.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti