Reklam
  • Reklam
İSTANBUL’ DA HELİKOPTER DÜŞTÜ !

İSTANBUL' DA HELİKOPTER DÜŞTÜ !

İstanbul Çekmeköy'de, Kirazlıdere Mahallesi'nde bulunan Parkverde Sitesi yakınlarına UH-1 tipi bir askeri helikopter düştü. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kazada dört askerin şehit olduğunu açıkladı. Düşen helikopterin kahraman pilotu Yüzbaşı Özer, helikopteri boş alana yönlendirip sivil kayıpları önledi.

12 Şubat 2019 - 10:04

İstanbul Çekmeköy'de askeri helikopter zorunlu iniş yaptığı sırada bir sitenin çocuk oyun alanının yakınına düştü. Olay sırasında pilot Yüzbaşı Ümit Özer, görebildiği en boş alanı seçerek sivil kayıpların önüne geçti. Kirazlıdere Mahallesi Sultangazi Caddesi Parkverde Sitesi'ne düşen askeri helikopterdeler ilgili ilk açıklamayı İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptı. Vali, “Helikopterde bulunan dört askerimiz yaralı olarak Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak maalesef dört askerimiz hastanede şehit şehit olmuştur. Milletimizin, ordumuzun başı sağ olsun.” dedi. Yerlikaya, kazadabaşka bir yaralanma ve can kaybı olmadığını sözlerine ekledi. Milli Savunma Bakanlığı helikopterde bulunan Pilot Yüzbaşı Ümit Özer, Yüzbaşı Semih Özcan, Astsubay Başçavuş İlyas Kaya ve Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar'ın şehit olduğunu, olayla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu. Saat 18:51'de düşen helikopterin 18:17'de havalandığı ve sadece 34 dakika havada kaldığı öğrenildi.

Yine UH-1 modeli

Çekmeköy'de düşen ve içindeki 4 askerin şehit olduğu helikopterin modeli UH-1 çıktı. UH-1'ler arama kurtarma,nakliye ve pilot eğitimi görevlerinde kullanılmak üzere tasarlandı. En son üretimi 1976 yılında yapılan UH-1'lerin 2020 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinden çıkarılması planlanıyor. 2002 ile 2018 yılları arasında 5 ayrı kazaya karışan UH-1 tipi helikopterlerde 18 askerimiz şehit olmuş, 7 askerimiz de yaralanmıştı

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti