Reklam
  • Reklam
İSTANBUL’DA ÇETELERİN HESAPLAŞMALARINDA İŞLENEN 4...

İSTANBUL’DA ÇETELERİN HESAPLAŞMALARINDA İŞLENEN 4 CİNAYETİN...

İstanbul'da 10 gün önce düzenlenen operasyonlarla çökertilip 52 mensubu gözaltına alınan ve 4 cinayetle 3 cinayete teşebbüs ve 3 yaralama olaylarının failleri oldukları tespit edilen başını cezaevinde bulunan Çingene Ümit lakaplı Ümit Yalçın'ın çektiği suç örgütünden ucuna zehir emdirilmiş mermiler ele geçirildi.

29 Nisan 2019 - 15:46

Yapılan soruşturmada, çetenin gerçekleştirdiği 4 cinayetle ilgili ayrıntılara ulaşan polis, 2 yıl önce öldürülen ve çete mensubu olan Orhan Korkmaz’la kardeşi Barış Korkmaz'ın çete elebaşı Ümit Yalçın'ın azmettirmesiyle başka bir çete mensubuna öldürtüldüğünü tespit etti. Korkmaz kardeşlerin yanı sıra başka bir çete mensubunu daha çeteye öldürten Çingene Ümit’in, emrini verdiği 4 cinayet ve 3 cinayete teşebbüs olaylarıyla ilgili polis güvenlik kamera kayıtlarına da ulaştı.

YÜKLÜ MİKTARDA ZEHİRLİ MERMİ VE ÇELİK YELEKLER

Kendilerine musallat olan bir çetenin, haraç isteyip işyerlerine silahlı saldırılar düzenlediğini iddia ederek savcılığa şikayette bulunan vatandaşların suç duyurusuyla soruşturma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, yaptıkları çalışmalarda Bağcılar, Güngören ve Bayrampaşa civarında kümeleşip iddia edilen suçları işlediğini belirlediği çeteyi takip altına aldıktan sonra geçtiğimiz 18 Nisan günü operasyon düzenlemiş ve başını cezaevinde hükümlü olarak bulunan Çingene Ümit lakaplı Ümit Yalçın'ın çektiği çetenin 52 mensubunu çok sayıda silah, mermi ve 2 çelik yeleklerle ele geçirmişti.

UÇLARINA AMONYUM NİTRAT EMDİRİLMİŞ MERMİLER

Emniyette incelenen ve  küçük bir cephaneliği andıran silah ve mermiler arasında uzun namlulu dürbünlü ve yivli bir tüfek bulunurken, uzaktan atış yapılan Keskin nişancı tüfeği olarak da kullanılan silahın mermilerinin ucuna ise zehir emzirildiği tespit edildi. Yapılan incelemede çeteden ele geçen 300 mermiye Amonyum nitrat sürülüp emzirildiğini tespit eden polis, 10 gündür sorguladığı çetenin 4 cinayet, 3 cinayete teşebbüs ve 3 silahla yaralama olayının faili olduğunu tespit etti.

UYUŞTURUCU, KUMAR, HARAÇ….

Yapılan soruşturmada Bağcılar, Parseller semtinde üstlenip uyuşturucu satışı ve yasadışı kumar oynattığı belirlenen çetenin, Bağcılar ve Bayrampaşa'da alan hakimiyeti kurmak için bölgede korku salacak saldırılar yaptığı ve haraç isteyip alamadığı esnafın işyerlerine saldırılar düzenleyip darp, yaralama ve silahlı saldırı olaylarını gerçekleştirdiği tespit edildi.

ÇETE LİDERİNDEN 'ÖLDÜR' TALİMATI

Silahlı saldırıyı gerçekleştiren U.L. çete üyeleri tarafından bir başka saldırıda öldürüldü. U.L.’nin yakınları Ümit Yalçın'ı tehdit etmeye başladı. Bunun üzerine çete elebaşının “U.L.’yi Orhan öldürttü.” dediği öne sürüldü. Bu cinayetin ardından Orhan Korkmaz ile çete elebaşının arası açıldı.

ARKA KOLTUKTAKİ ARKADAŞI TARAFINDAN ENSESİNDEN VURULDU, ARAÇ DİREĞE ÇARPTI

Suç örgütü elebaşı “Çingene Ümit” lakaplı Ümit Yalçın ile arası açılan Orhan Korkmaz, Bahçelievler’de 2 arkadaşıyla bir araçla seyir halindeyken arka koltukta oturan ve aynı suç örgütüne mensup Zeki G. tarafından ensesinden vurularak öldürüldü. Kontrolden çıkan o aracın güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri de ortaya çıktı.

Ağabeyi öldürülen Barış K., Zeki G.’nin Çingene Ümit lakaplı Ümit Yalçın'dan talimat aldığını iddia etti. Çetelerle ilişkisi bulunmadığı belirtilen Barış K. bunu bir çok yerde dile getirdi. Ailesine “Ağabeyimi Ümit Yalçın öldürdü. Benim de başıma bir şey gelirse bilin ki o yaptırmıştır” dediği öne sürüldü. Barış K. 28 Mayıs 2017’de silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

CİNAYETLER SARMALI

Çetenin 2017’de başka bir cinayete daha karıştığı belirtildi. “Çukur Hakan” lakaplı Hakan Z. uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Çetenin karıştığı son cinayet ise geçtiğimiz Mart Ayı’nın 26’sında gerçekleşti. İddiaya göre, çete üyesi olan Bilal Samet K., başka bir çete üyesiyle alan kavgasına girdi. Aynı çete üyeleri arasındaki kavgada bir kişi yaralandı. Bilal Samet K.’nin bu olayın ardından öldürüldü.

ORHAN KORKMAZ DİREKSİYON BAŞINDA ÖLDÜRÜLMÜŞ

Öte yandan çete üyelerine düzenlenen operasyonlarda, silahlardan keskin nişancı tüfeklere, zehirli mermilere kadar küçük bir cephaneliği andıran bol miktarda mühimmat ele geçirildi. Ele geçirilen mermiler ve silahlar emniyette basın mensupları ile paylaşıldı.

Uzun süredir aranan ve işlenen 4'ün üzerinde cinayette ‘azmettirici’ olarak belirlenen Ümit Yalçın ve adamları, bu sabah Bakırköy Adliyesine sevk oldu.

2 ÇETE MENSUBUNADA AYNI SON…

Yapılan soruşturmada Barış Korkmaz’ın da aynı çete mensupları tarafından çete elebaşının talimatıyla öldürüldüğünü tespit eden polis, çetenin 2017 yılında ise  “Çukur Hakan” lakaplı Hakan K.’yı geçtiğimiz 26 Mart tarihinde ise yine mensubu Bilal Samet K.,yı öldürdüğü tespit edildi. 4 cinayetin yanı sıra, 3 cinayete teşebbüs ile 3 silahlı yaralama ve sayısız darp, baskın ve yaralama olaylarına karıştığı belirlenen 52 çete mensubu emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti