Reklam
  • Reklam
İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, düzenlediği basın...

İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, düzenlediği basın toplantısında resmen CHP Genel Başkanlığı'na adayı olduğunu açıkladı

Taksim'de bir otelde basın toplantısı düzenleyen Ümit Kocasakal, alkışlar ve İzmir Marşı eşliğinde salona girdi. Konuşmasına "Kurtuluş, kuruluştadır" sözüyle başlayan Kocasakal, "Bu açıklamayı yaşananlar sebebiyle mutsuz, umutsuz, endişeli milyonlarca Cumhuriyetçi, Atatürkçü ve vatansever yurttaşlarımız adına yapıyorum. Bu bir vicdan haykırışı ve isyanıdır. Aynı zamanda bu açıklamayı Mustafa Kemal'in bir askeri olarak yapıyor ve bundan gurur duyuyorum" dedi.

17 Ocak 2018 - 16:00

Kocasakal, "Ben kendi adıma, Ümit Kocasakal olarak değil ama milyonlarca Cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı adına, bu partinin gerçek sahibi ve tabanı adına, partisini özleyenler ve seçenek arayanlar adına onlara vekaleten Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanlığına adayım" dedi.

"HDP güzellemesi yapanlar, Atatürk'ün partisinde siyaset yapamazlar. Bu partide Atatürk'ün resimleri indirilemez. Said-i Nursi ve Seyit Rıza güzellemesi yapılamaz, buna izin verilemez, göz yumulamaz" diyen Kocasakal, "Öncelikle partimizde, Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyasi olmanın da ötesinde ve öncesinde ahlaki bir soruna değinmek istiyorum. Partinin genetiğiyle, genleriyle, kimyasıyla, ruh kökleriyle, ideolojisiyle uyuşmayan kişilerin bir takım söylem ve eylemleriyle partinin tüzel kişiliğine, kimliğine zarar verdiği görülmektedir: Atatürk'e 'kefere' diyen, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sözünden rahatsız olan, anlamsız bir 'asker-yoldaş' polemiğiyle gerçek düşüncelerini örtbas etmek isteyenler, üniter yapıyla sorunu olanlar, Atatürk'ün partisinde siyaset yapamazlar. Bu partide Atatürk'ün resimleri indirilemez. Yanlış anlaşılmasın kimse Atatürkçü olmak, Cumhuriyet değerlerine sahip olmak zorunda değildir ve elbette ki ifade özgürlüğü kapsamında bu düşüncelerini serbestçe savunup ifade edebilirler. Ama bunu Atatürk'ün kurduğu partide yapamazlar. Bu ahlaki bir sorundur. Evet, CHP kimsesizlerin partisidir ama kimsesiz ve sahipsiz de değildir. CHP birilerinin siyasi kariyer hesapları yapacağı, istediği gibi at koşturacağı, her istediğini söyleyebileceği, kişisel şov yeri de değildir. Çünkü CHP sıradan bir parti olmadığı gibi bir fikir kulübü, münazara yeri, dernek, kooperatif de değildir. Bu gibi kişiler gidip başka partilerde elbette siyaset yapabilirler veya parti kurabilirler. Ama CHP ikinci cumhuriyetçilerin, Atatürk ve Cumhuriyetle sorunlu veya kavgalı olanların ileri karakolu veya toplanma yeri değildir, olamaz. Genel Başkan'ın da bu tür eylem ve söylemlere karşı ciddi bir tepkisini görmüş değiliz. Hiç kimse bu partiyi farklı siyasi ajandası ve başka hesapları için kullanamaz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti