Reklam
  • Reklam
İSHALE KARŞI YOĞURT!

İSHALE KARŞI YOĞURT!

05 Temmuz 2018 - 11:15

Açıkta kalan gıdalar ve sıcak havalar çocuklarda ölüm gibi olumsuz sonuçlara dahi neden olabilen ishalin görülme sıklığını arttırır. İshalin önüne geçebilmek için ise çocukların bağırsak sisteminin güçlü olması gerekir.

YARARLI BAKTERİLER İLE İYİLEŞİR

Her gün bir kase yoğurdun içerdiği yararlı bakteriler ile ishal durumunda çocuğunuzun hızla iyileşmesini sağlar. Eğer çocuğunuz sade yoğurt yemekten hoşlanmıyorsa içine yaz meyvelerini ekleyebilir, hatta dolapta dondurarak doğal dondurma yapabilirsiniz.
İnsan bağırsak kolenizasyonu, prebiyotik gıdalar ile beslenilmesi sayesinde değiştirilebilir ve özellikle Bifidobacterium seviyesi artırılabilir.
Probiyotik mikroorganizmalar ürettikleri maddeler sayesinde sindirime, vitamin üretimine ve zararlı mikroorganizmaların neden olduğu ishal gibi hastalıkların önlenmesine yardımcı olarak doğal floranın dengesini korumaktadır.

SOFRANIZDAN EKSİK OLMASIN

Ayrıca ishal olan çocuklarda Bifidobacterium türlerini içeren süt ve ürünlerini tüketmeleri durumunda bağırsak hareketinde bir iyileşme olduğu ve dışkıda su miktarının arttığı tespit edilmiştir.
Probiyotik ve bifidobacterium en çok anne sütünden sonra evde yapılan yoğurt ve süt ürünlerinde bulunur. Yaz aylarında çocuğunuzun temel beslenme programında yoğurda yer verin. Her gün bir kase yoğurt, Vücuttaki sitokin salınımını uyararak hücresel bağışıklığı artırır. Ayrıca hem kabızlık hem de ishal durumunda, yararlı bakteriler çocuğunuzun hızla iyileşmesini sağlar. Eğer çocuğunuz sade yoğurt yemekten hoşlanmıyorsa içine yaz meyvelerini ekleyebilir, hatta dolapta dondurarak doğal dondurma yapabilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti