Reklam
  • Reklam
İŞ BIRAKMA EYLEMİ!

İŞ BIRAKMA EYLEMİ!

İzmir'de, işçilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla bugün DİSK Genel İş Üyeleri, yarım günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi

03 Ekim 2018 - 15:12

İzmir'de Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş üyeleri, döviz kurunun yükselişi karşısında işçilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla, bugün yarım günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Eyleme çok sayıda sendikalının yanında, DİSK Ege Bölgesi Başkanı Memiş Sarı, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, CHP İzmir İl Genel Sekreteri Birgül Değirmenci, CHP İzmir eski milletvekili Musa Çam, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız katıldı.

"BU KRİZ AKP İKTİDARININ TERCİHLERİ SONUCU MEYDANA GELMİŞTİR"

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu; "Ülkeyi yönetenlerin bu ekonomik krizin faturasını bizlere ödetmeye kalkışmasına karşı, bugün onları uyarmak için toplandık. Bugün bu ülkenin Cumhurbaşkanı 'kriz miriz yok' diyor. Ama bizler her pazara gittiğimizde etiketlerden krizin olduğunu görüyoruz. Bugün bu ülkeyi yönetenler, pembe tablolar çiziyorlar ama onların bu tabloları enflasyon gerçeğinin karşısında tuzla buz oluyor. Enflasyonda son dönemlerin rekor oranlarını görüyoruz.  Bu ülke adım adım büyük bir ekonomik krize sürükleniyor. Bu empreyalist sistemin krizidir. Bu kriz, sermaye iktidarının, 16 yıldır bu ülkeyi yöneten AKP iktidarının tercihleri sonucu meydana gelmiştir. Bu ülkeyi dışa bağımlı hale getiren, sadece dışardan gelen sıcak paraya, borca dayanan, aldığı borcu da üretime değil betona gömen politikaların krizini yaşıyoruz." dedi.

"İŞÇİ SINIFI BORÇLU DEĞİL, ALACAKLIDIR"

 

Çerkezoğlu; "Bugün Türkiye'nin 467 milyar dolar dış borcu var. Bunun 3'te 2'si sermayenin, özel sektörün borcu. Ama ne yapıyorlar? 'Bu borç 81 milyonun borcudur' diyorlar. Evet Türkiye borçlu bir ülkedir ama bu borç işçi sınıfının borcu değlidr. Tersine bugün işçi sınıfı alacaklıdır. Yıllardır, büyümeden, milli gelirden payını alamayan işçi sınıfı borçlu değil, alacaklıdır." şeklinde konuştu.

 

"Kriz döneminde işçileri koruyacak sosyal politikalar üretmek mümkündür" diyen Çerkezoğlu; "Asgari ücret başta olmak üzere bütün ücretler artmalıdır. Tüm kamu çalışanları açısından bir hak olan, seçim vaatlerinde de olan 3600 ek gösterge derhal uygulanmalıdır. Krizden işçileri korumak için, Meclis'te bir yasal düzenleme yapılmalı ve toplu işten çıkarmalar yasaklanmalıdır" dedi.

"İŞÇİ SINIFI İÇİN SORUN GİDEREK BÜYÜYOR"

DİSK Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan ise; "Hayat pahalılığı karşısında eriyen ücretlerimiz, biz emekçileri daha zor durumu düşürüyor. Okullar açıldı, sevinci ne ailelere ne çocuklarımıza yaşatabildik. Çünkü okul masraflarının miktarı buna izin vermedi. Bu yeni sistemi yaratanlar, eskideki kusuru görüp, düzeltileceğini söylediler. Ama bugünkü duruma bakıldığında, maalesef, daha da kötü bir duruma gidiyor. Işçi sınıfı için sorunları giderek büyüyor" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti