Reklam
  • Reklam
İNTERPOL BAŞKANI KAYIP!!

İNTERPOL BAŞKANI KAYIP!!

Fransız polisi, eşinin başvurusu üzerine INTERPOL Başkanı Meng Hongwei'nin kaybolduğunu ve soruşturma başlatıldığını açıkladı. Başkan Hongwei'nin Eylül ayının sonunda Çin'e yaptığı ziyaretten dönmediği belirtildi.

05 Ekim 2018 - 13:54

Uluslararası Polis Teşkilâtı'nın (INTERPOL) başkanı Meng Hongwei'nin eşi, polise başvurdu. Eylül ayı sonunda Çin'e giden eşinden, o zamandan beri haber alamadığını ifade etti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Eşinin başvurusu üzerine INTERPOL tarafından geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Başkanı eşi, Hongwei'den Eylül ayı sonundaki Çin ziyaretinden sonra haber alınamadığını söyled.

RESMİ AÇIKLAMA GELMEDİ

INTERPOL, henüz olayla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

İLK ÇİNLİ BAŞKAN

Endonezya'nın Bali Adası'nda düzenlenen 85. Interpol Genel Kurulu Toplantısı sonrası yapılan oylamada Çin Halk Cumhuriyeti'nden Kamu Güvenliği Bakan Yardımcısı Hongwei Meng INTERPOL'ÜN yeni başkanı seçilmişti.

Böylece merkezi Fransa'nın Lyon kentinde bulunan Uluslararası Polis Teşkilatı'nın başına ilk defa bir Çinli getirilmiş oldu.

ÇİN DIŞİŞLERİ, KARARI MEMNUNİYETLE KARŞILAMIŞTI

Çin Dışişleri Bakanlığı, Hongwei Meng'in göreve seçilmesini büyük bir sevinçle karşıladıklarını duyurmuş ve "Interpol'ün uluslararası güvenlik konusunda oynadığı role büyük önem veriyoruz. Çin de bu bağlamda daha fazla sorumluluk almaya hazır" ifadelerine yer vermişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti