Reklam
  • Reklam
İNCE: "KARPUZ SEÇER GİBİ BAŞKAN SEÇİYORLAR!"

İNCE: "KARPUZ SEÇER GİBİ BAŞKAN SEÇİYORLAR!"

Muharrem İnce’den CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’na veryansın: Senin partinde demokrasi var mı? Tüzüğün tek adam tüzüğü değil mi? Ben diyorum ki CHP kendisini yenilemelidir, genel başkanını da yenilemelidir.

14 Temmuz 2018 - 11:28

Cumhurbaşkanı adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine veryansın etti. İnce, 'adalet yürüyüşü yapan' Kılıçdaroğlu'na seslenirken," Senin partinde demokrasi var mı? Tüzüğün tek adam tüzüğü değil mi?" diyerek isyan bayrağını kaldırdı.

“KARPUZ SEÇER GİBİ BAŞKAN SEÇİLİYOR!”

Seçim yenilgisinden dolayı Kılıçdaroğlu ve parti yönetimini suçlayan İnce katıldığı bir televizyon programında ağır eleştirilerde bulundu. İnce kurultay istekleri ile ilgili değerlendirme yaparken meselenin "Kılıçdaroğlu gitsin İnce gelsin" meselesi olmadığını belirterek yapısal sorunların çözülmesi gerektiğini, seçim dönemlerinde beş genel başkan yardımcısının 'karpuz seçer gibi belediye başkan adayı, milletvekili adayını seçtiğini söyledi. İnce Kılıçdaroğlu'nun ve CHP'nin her fırsatta demokrasi eksikliğinden ve 'tek adamlıktan bahsetmesine atıfta bulunarak şöyle konuştu:

"Senin partinde demokrasi var mı? Tüzüğün tek adam tüzüğü değil mi? Ben diyorum ki CHP kendisini yenilemelidir, Genel Başkanını da yenilemelidir, kadrolarını da yenilemelidir, tüzüğünü de yenilemelidir, programını da yenilemelidir, söylemini de yenilemelidir, bunları değiştirmelidir. Aynı şeyleri deneyerek farklı sonuç alamazsınız. CHP yenilenmeye tüzüğünden başlamalı. CHP'nin anayasasıdır tüzüğü. Türkiye'nin anayasasıyla CHP'nin tüzüğü aynıdır. İkisi de yetkileri tek elde toplamıştır. Yapmanız gereken iş şu; CHP yenilenmelidir, tüzüğünü yenilemelidir, demokratikleştirmelidir, programını yenilemelidir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik 'koltuk sevdalısı' sözlerini üzerine alınmayan İnce, " Ben bana söylediğini düşünmüyorum, koltuk meraklısı değilim. Sayın Genel Başkan'ın çevresinde koltuk meraklıları var" diyerek başka bir suçlamada daha bulundu.

Seçim kampanyasında 25,8 milyon lira bağış yapılan Muharrem İnce, "150 bin kişi para yatırmış" dedi. Seçim kampanyası paralarının kalan bölümünün Hazine'ye aktarılacağının hatırlatılması üzerine ise "O paralar harcandı" dedi.

'FAZLA UZATTIM'

Muharrem İnce seçim sürecindeki hatalarını da dile getirerek "Hatalarımı biliyorum. Apolet tartışmasını fazla uzattım. Erdoğan 32 civarında, ben 107 miting yaptım. Yetmez, keşke geceleri de devam etseydim. Adaylığım 14 gün önce açıklansaydı orada partinin hatası var" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı