Reklam
  • Reklam
İDLİB ŞU ANDA..

İDLİB ŞU ANDA..

Tahran'daki kritik zirvenin başlamasına saatler kala, Suriyeli muhaliflerin kontrolündeki vilayeti iki Suriye ve üç Rus savaş uçağı vurdu.

07 Eylül 2018 - 15:36

İdlib merkez ve ilçelerinde, saldırılara karşı büyük gösteriler var. Suriye iç savaşının düğümünün çözüleceği yer olan İdlib'e, bugün yeni hava saldırıları düzenleniyor.

İran'ın başkenti Tahran'da Türkiye, Rusya ve İran liderlerini bir araya getirecek kritik zirve başlamadan saatler önce, saldırı haberleri geldi.

İki Suriye ve üç Rus savaş uçağı, İdlib'in güneyindeki farklı noktaları bombardımana tutuyor. Yerel kaynaklar, Han Şeyhun, El Habit, Tel Assas, Kefer Zita ve Kefr Ayn gibi noktalar hedef alındığını bildiriyor.

Patlama seslerinin duyulduğu El Habit'te en az bir can kaybı, çok sayıda yaralı var.

Muhaliflere ait uçak gözlemevi, sosyal medya üzerinden "Hımeymim askeri üssünden  kalkan Rusya'ya ait üç ve Esed rejimine bağlı iki savaş uçağı Hama ve İdlib'in güneyindeki sivil yerleşimlere ve muhaliflerin cephe hatlarına hava saldırısı düzenledi" paylaşımını yaptı.

İDLİB'DE GÖSTERİLER

Saldırıların ardından İdlib kent merkezi ile ilçelerinde gösteriler var. Binlerce kişi, ellerinde bayraklarla sokağa çıkıp saldırıları protesto etti. Taftanaz'daki göstericiler, Türkiye bayrağı da taşıdı.

Beşar Esad'ın başında bulunduğu Şam rejimi ile destekçileri Rusya ve İran, haftalardır İdlib'e operasyon sinyali veriyordu. İlk hava saldrıları hafta başında gerçekleşti.

Türkiye, ABD ve diğer Batılı devletler ile Birleşmiş Milletler, üç milyondan fazla insanın sıkışıp kaldığı İdlib'e bir askeri harekatın felakete yol açacağı uyarısını yapıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Rusya lideri Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile, İdlib'i masaya yatıracak. Üç ülke daha önce İdlib'i çatışmasızlık bölgesi ilan etmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti