Reklam
  • Reklam
İçişleri Bakanlığından Erzurum ve Ankara’daki kayıp...

İçişleri Bakanlığından Erzurum ve Ankara'daki kayıp olaylarına ilişkin açıklama

Erzurum'da 18 gün önce kaybolan S.Ç'nin bulunduğu, 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın Ankara'nın Polatlı ilçesinde kaybolması olayının ise aydınlatıldığı belirtildi.

27 Haziran 2018 - 15:28

İçişleri Bakanlığından, farklı illerde yürütülen kayıp çocuk vakalarına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Erzurum'da 18 gün önce kaybolan S.Ç'nin bulunduğu, Ankara'nın Polatlı ilçesinde kaybolan Eylül Yağlıkara olayının ise aydınlatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, Ağrı'da kaybolan L.A. ve Konya'da kaybolan Y.Ş'nin bulunması için İçişleri Bakanlığınca halihazırda arama faaliyetlerini sürdüren ekiplere takviye olarak jandarma ve emniyet birimlerinden 20 personelin görevlendirildiği, kayıp çocuklarla ilgili arama çalışmalarının titizlikle devam ettiği belirtildi. 

Eylül ile ilgili dosyada gizlilik kararı bulunuyor

Alınan bilgiye göre, Erzurum'da kaybolduğu gerekçesiyle aranan 17 yaşındaki S.Ç'nin kendi isteğiyle evinden kaçtığı ve geri dönmek istemediği öğrenildi.

Bunun üzerine S.Ç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kuruluşa yerleştirilerek, bakım ve koruma altına alındı.

Polatlı'da 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın kaybolması olayına ilişkin dosyada gizlilik kararı olduğu belirtildi.

Erzurum'da kaybolan genç kız evlenmek için kaçmış

Erzurum merkeze bağlı Yenişehir semtinde ikamet eden Memduh ve Zeynep Ç. çiftinin, 18 gün önce kaybolan 17 yaşındaki kızları S.Ç'nin bulunması için Palandöken ilçesindeki Yenişehir Polis Merkezine müracaat etmesi sonrası olaya ilişkin cumhuriyet savcılığınca soruşturma başlatıldı.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şubesi ekiplerinin savcılık koordinesinde yürüttüğü soruşturma kapsamında özel bir ekip oluşturuldu.

Kayıp S.Ç'nin izini sürmek için harekete geçen özel ekip, teknik takip sonucu genç kızın Kocaeli'de olduğunu saptadı.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçen özel ekip, S.Ç. ve erkek arkadaşı E.Ö'yü bu kentte yakaladı.

S.Ç. emniyetteki işlemlerinin ardından Kocaeli'de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki bir yetiştirme yurduna teslim edildi, E.Ö. ise ifadesi alınarak serbest bırakıldı.

E.Ö'nün ifadesinde, S.Ç. ile sosyal medya üzerinden tanıştıklarını ve bir yıldır görüştüklerini belirterek, "Bugüne kadar yüz yüze hiç görüşmemiştik. En sonki görüşmemizde bana 8 Haziran'da 18 yaşına gireceğini söyledi. 6 Haziran'da İstanbul'dan Erzurum'a uçakla geldim ve onu alarak İstanbul'a döndük." ifadelerini kullandığı öğrenildi.

S.Ç'nin ise E.Ö. ile sosyal medyadan tanıştığını, evlenmek amacıyla kaçtığını söylediği, "Herhangi bir zorlama yok, kendi rızamla geldim." dediği belirtildi.

"O benim evladım, onu affediyorum"

Kızının bulunmasını haber alan anne Zeynep Ç. de bulunan kızıyla telefonda konuştuğunu ve mutlu olduğunu söyledi.

Zeynep Ç, eşini bir polisin aradığını ifade ederek, "Polis kızını bulduk deyince ben heyecanlandım. Mutluluğumu tarif etmek mümkün değil. O benim evladım, onu affediyorum. Kendisi de cahillik yaptığı için pişman olduğunu ve korktuğu için bizi arayamadığını söyledi ve özür diledi. Evimize huzur geldi. Bugün de Kocaeli'ye kızımı almaya gideceğiz." diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti