Reklam
  • Reklam
HER DERDE DEVA

HER DERDE DEVA

Sağlık Bakanlığı, balıkta bulunan Omega 3’ün faydalarını anlatan bir görseli resmi hesabından paylaşarak balık tüketiminin önemini belirtti.

04 Eylül 2018 - 10:54

Dünyanın en büyük çipura ve levrek üreticisi olduklarını belirterek yine dünyada ilk kez uçakla canlı balık ihracatı gerçekleştiren bir firma olarak Türk insanının daha fazla balık yemesi için tüm güçleriyle çalıştıklarını söyleyen İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Kızıltan, Sağlık Bakanlığı’nın da bu konuda çalışma yürütmesinden duydukları memnuniyeti ifade etti.

HER DERDE DEVA

Sağlık Bakanlığı resmi twitter hesabından yayınladığı görselde balıkta bulunan Omega 3’ün faydaları şu şekilde: “Balıkta bulunan Omega 3 kalp sağlığını korur, kemikleri güçlendirir, bağışıklık sistemini güçlendirir, Alzheimer riskini azaltır, depresyondan korur. “

Balığın faydalarına dair bu bilgileri üniversite hocalarının da etraflıca vurguladığını ifade eden Kızıltan, “3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizin balık tüketimi olması gerektiğinin çok altında. Bu konuda biz vatandaşlarımızı bilinçlendirmek için sektör olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ancak Sağlık Bakanlığı gibi kurumların da bu alanda kamu spotu tarzı bilinçlendirme çalışmaları yapmaları çok faydalı ve önemli” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek