Reklam
  • Reklam
HAYATINIZI PAYLAŞTIKLARINIZ ÖNEMLİDİR!

HAYATINIZI PAYLAŞTIKLARINIZ ÖNEMLİDİR!

Israrla biseksüel olduğunu iddia ediyor. O zaman her şeyin bu kadar farkında olmasam da kafamda koca bir soru işareti ve soruyorum “Hayatında hiç cinsel deneyimin oldu mu” Hayır!

12 Nisan 2018 - 17:03

“Peki nasıl bu kadar eminsin biseksüel olduğunun?” “Kızlara da ilgi duyuyorum” “Eyvallah şimdilik öyle olduğunu düşün ama bir gün karşına öyle bir erkek çıkar ve seni öyle bir çekim alanına sokar ki o zaman sana tekrar sorarım biseksüel misin değil misin” Şunu sonuna kadar da belirteyim tercihin ne olursa olsun benim çok kıymetlimsin. Sana bunları sormamın nedeni kendinle ilgili varsayımlarda bulunduğun şeyleri tam olarak, her yönüyle deneyimlemeden sana ait sanmanı engellemek. Ben psikoloji eğitimi almadım çocukluktan gelen özelliklerin, yaşanmışlıkların, genetiğin yetişkinlikte bizi ne kadar etkilediğini bilemem ama hoca olduktan sonra gözlemlediğim çok önemli bir durum var; Çevresel koşulların özellikle gençlerin yaşamında nasıl hayati bir öneme sahip olup kaderlerini belirledikleri. Gittiğiniz okul, takıldığınız arkadaş grubu, yaşadığınız şehir, birlikte olduğunuz insan eğer sıkı bir benlik algısı geliştirmediyseniz kaderiniz bile olabiliyor. Yalnız burada şunu şiddetle vurgulamakta fayda var biz esnemek için dünyaya geliyoruz hatta bir Çin atasözü der ki “sağlıklı beden sıcak ve esnektir, düşünceler katılaştıkça hastalıklar gelir, ölmüş beden çok katı ve soğuktur” Esnemek kendini her daim değiştirmek şüphesiz tekamülün en güzel yolu ama kendi habitatımızı yani yaşam alanlarımızı oluştururken hayatımıza aldığımız insanları, onların söylemlerini çok dikkatle süzgeçten geçirmek şart. Aksi taktirde hayat sizi istediği yere savurur, istediği kimliğe sokar. Kendini ifade edemeyen özellikle bastırılmış toplumlarda çeşitli popülist söylemler üstünden kimliklendirme çok olur. İnsan hiç doğmadan, kendini bir gün olsun yaşamadan ölür gider. Ne diyorduk farkındalığınız arttıkça, bilinç seviyeniz arttıkça siz hayatınıza yön verirsiniz, farkındalık düştükçe hayat size yön verir ama bu ikinci seçenek her zaman pek de hayırlı olmayabilir. O yüzden önce kendinizin sonra da sizin adeta sıvanızı yapan çevrenizin farkında olmanız dileğiyle..

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Anonim
    6 yıl önce
    Yine harika bir yazı olmuş. Elinize yüreğinize sağlık.
  • Funda Kantaroğlu
    6 yıl önce
    Çok genç ve hayat tecrübesi yeterli değil demek ki...Umarım kendini geliştirip, tanıyacağı mutlu ve huzurlu bir çevrede kendini tanıma fırsatı bulur o ve yeni yetişenler... güzel bir yazı. yüreğine ve kalemine sağlık
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti