Reklam
  • Reklam
HAYATI ARTIK SİMSİYAH..

HAYATI ARTIK SİMSİYAH..

Hatay'da geçtiğimiz mayıs ayında özel bir hastanede göz merceği ameliyatı olan 3 yaşındaki Saadet Kübra İkiz, ameliyat sonrası enfeksiyon oluşunca sağ gözünü kaybetti.

30 Temmuz 2018 - 11:38

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi Tayfur Sökmez Mahallesi'nde ikamet eden Hüseyin (35), Sunay İkiz, çiftinin 5 çocuğunda en küçüğü olan 3 yaşındaki Saadet Kübra'ya henüz iki yaşındayken katarakt teşhisi konuldu. Kübra'ya henüz 16 aylıkken Op. Dr. Okan Okay tarafından başarılı bir merceksiz katarakt ameliyatı gerçekleştirildi. Daha sonra yine Dr. Okay tarafından 2,5 yaşındayken göz merceği takmak için tekrar bir operasyon gerçekleştirildi. Ameliyat sonrası taburcu olduktan 1 gün sonra minik Kübra'nın gözünde enfeksiyon gelişince ailesi tekrar hastaneye gitti. Ancak Kübra'nın gözü için yapılacak bir şey kalmamış Kübra sağ gözünü tamamen kaybetmiş ve minik kız henüz 3 yaşındayken dünyası kararmıştı.

"HEM BENİM HEM KIZIMIN PSİKOLOJİSİ BOZULDU"

Kendiside kanser hastalığıyla mücadele eden anne Sunay İkiz, kızlarının gözünü kaybetmesiyle sıkıntılı zamanlar geçirdiklerini belirterek şöyle konuştu: "Kızım iki yaşındayken katarakt ameliyatı geçirdi. Doktor dedi üç yaşındayken tekrar getirin gözüne mercek takacağız. Tekrar hastanede yatırdık doktor mercek taktıktan sonra aynı gün çıkarmak istedi. Hem kızının hem de kendisinin psikolojisinin bozulduğunu anlatan İkiz, "Kızımın piskolojisi bozuldu oynamaz oldu, yemeği düzensiz oldu kızımın hayatı mahvoldu. Ben kanser hastasıyım iki yıl önce göğüs kanseri oldum, tedavi görmeye başladım, durumum iyiye gidiyordu ancak kızım böyle olunca kanserli hücreler beynime sıçradı. Beyin ameliyatı oldum hem kızımın piskolojisi hem benim piskolojim bozuldu. Şuan ben de tedaviye tekrardan başladım. Mağdurum kızım mağdur ben mağdurum. Beş çocuğumuz var, eşim şoför, evimiz kira büyüklerden cumhurbaşkanımızdan herkesten yardım istiyoruzö dedi.

"HASTANE HASTANE DOLAŞIYORUZ"

Kızının sağlığına kavuşması için hastane hastane dolaştıklarını dile getiren Baba Hüseyin İkiz ise, hem eşinin hem de kızının yaşadıkları nedeniyle artık çalışamadığını belirterek, "Kızım da iki yaşında katarakt ameliyatı yaptık üç yaşında hastaneye götürdük göz merceği takmak için göz merceğini doktor bey takamadı yapamadı kızın gözünü bozdu. Ben de dedim doktor bey Buda hastanede yatıralım dedi altından kalkamazsınız 20-25 milyar gider. Dedim olsun ben bu parayı koymaya razıyım, o da bizi başından gönderdi. Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk etti. Üniversite hastanesi bizi Gaziantep'e sevk etti. Burada Doçent doktor kızımızın gözünü inceledi, dedi ki; "kızınız %100 görmezö bizi tekrar araştırma hastanesine sevk ettiler. Araştırma hastanesinde 20 gün yattık. Bütün gün hastanelerdeyiz kızımızın sağlığına kavuşması için yardım bekliyoruzö şeklinde konuştu.

Ailenin avukatı Şebnem Vural, Davaya konu olan doktorun ameliyathane koşullarını incelemeden steril bir ortam olup olmadığını araştırmadan sadece görüşmeye giden müvekkillerimi apar topar ameliyata aldığını iddia ederek, ameliyatı yapan davalı doktorun gereken özeni gösterme yükümlülüğüne aykırı davranarak, hukuki sorumluluğu doğduğunu ifade etti.

Vural, şöyle konuştu: "Yapılan tıbbi müdahale neticesinde müvekkilimin geleceğini etkileyecek bir şekilde Üç yaşında Kübra adlı müvekkilim sağ gözünün tamamını kaybetmiştir ve artık özürlü hale gelmiştir. Bizde bu sebeple müvekkilimin haklarını korumak amacıyla tüketici mahkemesi sıfatıyla Hatay Asliye Hukuk Mahkemelerinde davamızı açmış bulunmaktayız."

DR, OKAY; "TIBBEN GEREKLİ OLAN HER ŞEYİ YAPTIM, MÜSTERİHİM"

Tıbben yapılması gereken her şeyin yapıldığını vurgulayan Dr. Okay, Çok başarılı, tertemiz bir ameliyat oldu. Buradan da gayet iyi durumda ayrıldı. Bir gün sonra geldiklerinde bembeyaz iltihaplı bir gözle karşılaştım literatürde binde bir görülen endoftalmi gelişmişti.

"Yaşanan olay yargıya yansıdı. Bilirkişi tarafından incelenmesi durumunda hatamın olmadığının, enfeksiyon sonucu durumun yaşandığının ortaya çıkacağını umuyorum. Ailenin avukatının iddia ettiği gibi zorla bir ameliyat kesinlikle söz konusu olmadı" diye konuştu

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti