Reklam
  • Reklam
Halk tarafından sevilen gazeteci Vecdi Altay hayatını kaybetti

Halk tarafından sevilen gazeteci Vecdi Altay hayatını kaybetti

2014 yılında Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın basın danışmanı olan gazeteci Vecdi Altay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde hayatını kaybetti.

11 Ocak 2018 - 09:55

Daha önce Karşıyaka Belediyesi'nde uzun yıllar Özel Kalem Müdürü, Protokol Müdürü, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü, Kültür Sanat Danışmanı ve Basın Danışmanı olarak görev yapan Vecdi Altay'ın ismi geçtiğimiz günlerde kurucusu olduğu Karşıyaka Belediyesi Çocuk Kulübü'ne verilmişti. Altay, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi altındaydı.

1958 yılında Ankara'da doğan ve gazeteciliğe 1978 yılında Trabzon'da başlayan Vecdi Altay, Günaydın Gazetesi'nin Trabzon/Akçaabat temsilciliğini üstlendikten sonra İzmir Demokrat Ege Gazetesi, Temmuz Dergisi, Avcı Rasgele Dergisi, TRT İzmir Radyosu, TRT TV, Radyo Karşıyaka, Politik ve Ekonomik Bülten Gazetesi, Finansal Forum Gazetesi, Kıpırdak, NTV, İzmir TV, Yeni Asır, Milliyet, Yenigün ve Haber Ekspres gibi kurumlarda çalıştı.

Altay, Srebrenica Katliamı'nı yazı ve fotoğraflarla anlatan sergiler açmıştı. Bergama ve Karşıyaka Belediyeleri'nde çocuk kulüpleri kuran, Türkiye'nin ilk çocuk gazetesi Kıpırdak'ı çıkaran Vecdi Altay, gazetelerde köşe yazıları yazdı. İzmir'in belediye başkanlarını "Reis Bey" adlı kitapta toplayan Altay'ın cenaze namazı bugün ikindi namazında Bostanlı Camii'nde kılınacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti