EVEREST' TE BİR ÖLÜM DAHA...

ABD'li 62 yaşındaki avukatın zirveden dönerken can vermesi, dünyanın dikkatini bir kez daha yeryüzünün en yüksek zirvesine çevirdi. Nepalli yetkililer, Everest'te kapasitenin çok üstünde dağcı bulunduğunu belirtiyor.


EVEREST' TE BİR ÖLÜM DAHA...

Bu yılki Everest Dağı tırmanış sezonunda 11 kişinin  hayatını kaybettiği bildirildi. Dün 62 yaşındaki Amerikalı avukat  Christopher John Kulish, Everest'in zirvesinden inerken yaşamını yitirdi. 

Kulish'in Everest'in tepesinden inişe geçtiği sırada aniden  rahatsızlanarak hayatını kaybettiği bildirildi. Kulish'in ölümüyle Everest'te bu  yılın tırmanış sezonunda hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e çıktı.

Nepal Dağcılık Derneği Genel Sekreteri Kul Bahadur Gurung, yaptığı  açıklamada Everest'te olması gerektiğinden daha fazla dağcı bulunduğunu belirtti. Yetkililer, zorlu hava koşulları, tecrübe eksikliği ve artan sayıdaki  ticari gezilerin ölüm riskini artırdığını ifade etti.

Everest'in 7 bin 900 metreyi geçen yüksek kesimleri "ölüm alanı"  olarak tabir edilirken, zirveye tırmanmak isteyen dağcıların sayısının artmasının  yol açtığı kalabalığın ölüm riskini artırdığı belirtiliyor. Everest'in zirvesinde 1922'den beri  200'den fazla dağcı hayatını  kaybetti. Ölenlerin büyük çoğunluğunun cesetlerinin buzun ya da karın altında  kaldığına inanılıyor.