YAŞAR OKUYAN: "SİYASETİ RANT İÇİN YAPIYORLAR!"

Kanal İzmir TV Politik Gündem'de Rıdvan Akgün’ün konuğu olan Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, siyasetin yüzde 90 rant için yapıldığını iddia etti.


YAŞAR OKUYAN:

RANT İÇİN SİYASET YAPIYORLAR!

“Siyaseti ne için yaptığınıza bağlı. Doğuştan itibaren alırsınız bazı şeyleri, annenizden, babanızdan alırsınız, kendinizi bir anda yaşınız ve mevkiiniz ne olursa olsun memleket meselesi içerisinde bulursunuz. Siyaseti Allah rızası için ve millete hizmet olarak görüyorsanız. Ama siyaseti – siyasetin içerisinde olanların- yüzde 90’ı kamusal rant yaratmak için siyaset yapıyor. Bunu çok iddialı söylüyorum. Bütün siyasetçiler bunu yapıyor.”

Milleti gasp eden bir sistemin içinde olduklarını söyleyen Okuyan : “Türkiye neden bu halde? Ben kimseyi suçlamıyorum, kendime bakıyorum.  Anlatsın bana birisi. Ben 50 senedir siyasetin içerisindeyim. Ben Anavatan partisinin tek başına iktidar döneminde o partinin genel sekreterliğini, genel başkan yardımcılığını yaptım. Gözümüzün önünden milyon dolarlar geçiyordu. Sadece benim dönemimde SSK’nın toplam ihalesi 4.7 milyon dolardı. O dönemlerde komisyon yüzde 10’du. Şimdi yüzde 50. Devleti yiye yiye bitiremediler. Milletin alın terini gasp eden bir sistemin içerisindeyiz. Kendimizi kandırmayalım. Sağcı solcu fark etmiyor.  Fırsatını bulan yiyor. Bunu siyasetin yüzde 90’ı yapıyor. Benim eyvallahım yok. Ben kendim yaşıyorum.”