TRUMP' A SESLENDİ: "BENİ YOLDAN ÇIKARMA!"

Yeni yıl dolayısıyla ulusa sesleniş konuşması yapan Kuzey Kore lideri, Trump'la ikinci görüşmeye hazır olduğu, ama attığı adımlara karşılık bulamazsa başka bir yola sapabileceği uyarısında bulundu.


TRUMP' A SESLENDİ:

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, yeni yıl vesilesiyle televizyondan ulusa yaptığı hitapta, Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılmasına yönelik ortak amaçlarına ulaşmak için ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmeye hazır olduğunu duyurdu. Ancak Kuzey Kore lideri, yakınlaşma için attığı adımlara karşılık alamamasına atıfla uyarılarını da eksik etmedi.

Trump'tan hazirandaki zirveden beri yeniden görüşmeye yönelik somut adım gelmezken, Kim, Kuzey Kore'ye yönelik Amerikan yaptırımları ve diğer baskı unsurlarının devamı halinde alternatif bir yola sapabileceğine dikkat çekti.

İLK KEZ K.KORE SİLAH ÜRETMEYECEK DEDİ

Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılmasına yönelik 'kesin iradesini ve kararlılığını' dile getiren Kim, ilk kez 'Kuzey Kore'nin artık nükleer silah üretmeyeceğini' ifade ederek şunları dile getirdi:

ABD, etkin ve önleyici çabalarımıza güvenilir adımlarla benzer şekilde karşılık verirse Kuzey Kore-ABD ilişkileri somut ve yenilikçi önlemler alma sürecinde mükemmel ve hızlı bir şekilde ilerleyecektir.