O KOKUYA BU ÇÖZÜM !

Yemek yaparken ortaya çıkan kötü kokular hem elbiselerinize ve saçınıza siner hem de kapınız kapalı dahi olsa mutfaktan çıkarak tüm evinize yayılır. Özellikle son zamanlarda sıklıkla tercih edilen açık mutfaklar, mutfağınızdaki kokuların hızlı bir şekilde salona ve diğer odalara yayılmasına sebep olur. Bu yüzden açık mutfaklarda yemek pişirmek ev sahipleri için adeta kâbusa dönüşür.


O KOKUYA BU ÇÖZÜM !

Özellikle balık ve kızartma kokuları her yere hızlı bir şekilde yayılan ve kolay kolay çıkmayan kokulardır. En lezzetli yemekler arasında bulundukları için de evlerinizde sık sık kızartma yaparsınız. Mutfaktaki Kızartma Kokusuyla Baş Etme Yöntemleri

Kızartma yaptıktan sonra mutfağınıza yayılan kötü kokulardan kurtulmanın en pratik ve etkili yollarından bir tanesi “vanilya” kullanmaktır. İçeriğinde bulunan özel maddelerden dolayı oldukça hoş bir kokuya sahip olan vanilya, kızartma gibi yoğun kokuları yok etmenize yardımcı olur. Bir tava içerisinde bir paket vanilyayı dökerek kısık ateşte kavurduğunuz zaman etrafa mis gibi vanilya kokusunun yayıldığını fark edeceksiniz.

Limon ve Sirke İle Kızartma Kokusuna Meydan Okuyun!

Mutfağa yayılan kızartma kokusunu yok etmek için faydalanabileceğiniz diğer bir yöntem ise tabi ki limon ve sirkedir. Sirke olarak elma sirkesi kullanmanızı öneriyoruz. Elma sirkesi ve limonun birleşimi kızartma veya balık gibi ağır kokulardan kolaylıkla kurtulmanızı sağlar. Küçük boy bir tencereye veya cezveye yarım limonun suyunu ve bir miktar elma sirkesini koymanız yeterlidir. Elde ettiğiniz karışımı yarım saat boyunca kısık ateşte kaynatmanız evdeki kızartma kokusunu gidermenize yardımcı olacaktır.

Mutfakta mum kokusu

Kızartma kokusunu gidermek için tercih edebileceğiniz en pratik yöntem ise mumdur. Kızartma yaptığınız esnada yakacağınız mum kötü kokuların yayılmasını engelleyecektir. Kızartma işlemi sona erdikten sonra yaklaşık 15-20 dakika daha mumu yakmaya devam etmelisiniz.

Limon Kabuğu İle Mis Gibi Kokan Mutfaklar!

Kızartma gibi kötü kokulardan kurtulmanın bir diğer yolu ise ocakta limon kabuğu yakmaktır. Hem pratik hem de etkili bir yöntemdir.Kızartma kokularına karşı yapabileceğiniz bir diğer karışım ise limon ve tarçındır. Kaynamakta olan suyun içerisinde bir adet çubuk tarçın koymanız ve üzerine yarım limonun suyunu sıkmanız yeterlidir.