SABAH SPOR YAPMAK AKŞAMA GÖRE..

Vücudun formda olması herkesin hayalidir. Ancak istenilen görünüme kavuşmak için ciddi fedakarlıklar yapmak gerektiği de bir gerçektir. Bunun için yapılması gerekenler listesinin başında ilk olarak spor alışkanlığı kazanmak gelmektedir.


SABAH SPOR YAPMAK AKŞAMA GÖRE..

Spor eğitmeni Muratcan Demirbay, sabah saatlerinde spor yapmanın akşam saatlerine göre çok daha yararlı olduğunu dile getirdi. Sporun insan vücuduna her saatte yararı olacağını vurgulayan Muratcan Demirbay 'Sabah uykusu vazgeçilmez olabilir. Ama yoğun bir çalışmanın ardından birçok kişiyi akşam saatlerinde spora gitmek zorlayabilir. Spor yapmayı bir alışkanlık haline getirmek istiyorsanız, sabah saatlerinde spora gitmeniz çok daha iyi olacaktır' dedi. Muratcan Demirbay, sabah spora gitmenin formüllerini sıraladı:

Sabah uyumak yerine spor salonuna koş

Para ödediğimiz herhangi bir şeyi tam olarak değerlendiremediğimizde psikolojik olarak suçluluk duyuyoruz. Aynı şey spor için de geçerli. Spor için para ödeyenlerde devamlılığın daha çok olduğu gözlemleniyor.

ERKEN UYU

Gece yarısından sonra uyuduğunda, 'Sabah 6'da kalkıp koşuya gideceğim' sözünü tutamayacaksın. Zinde olmak ve spor yapmak için yeterli enerjiye sahip olmak istiyorsan ortalama 7 saat uyumalısın.

SPOR KIYAFETLERİNİ AKŞAMDAN HAZIRLA

Sabahları spor için daha motive olmak istiyorsan kıyafetlerini akşamdan hazırlayabilirsin. Hem de bu, zaman kazanmanı sağlayacak.

KOŞ

Kondisyonsuz maraton koşman elbette mantıklı değil. Herkese açık koşulara kayıt olup o güne kadar kendini hazırlayabilirsin. Bu senin için iyi bir motivasyon kaynağı olacak.