EMEKLİYE ZAM !!

12.3 milyon emeklinin ve memurların Ocak zammına 1 adım kaldı. 5 aylık enflasyona göre; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 10.64 çıktı. Memur ve memur emeklilerine de yüzde 7.14 enflasyon farkı oluştu,


EMEKLİYE ZAM !!

Emeklilerin ve memurların Ocak zammı adım adım yaklaşıyor. Zam oranlarında enflasyon belirleyici olacak. 2018'in ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon; SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zam oranını, memurların ve memur emeklilerine de yüzde 4'lük artışa ilaveten ne kadar fark yansıtılacağını gösterecek. Bunun 5 aylık döneminin verisi belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu, dün Kasım ayı enflasyon verisini açıkladı. Kasım'da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 1.44 geriledi. Temmuz-Kasım enflasyonu böylece yüzde 10.64 çıktı. Yani 5 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 10.64 oldu. Kesin oran için sadece 1 veri kaldı. Aralık enflasyonuna göre, şu ana kadar oluşan zam oranı azalabilecek ya da artabilecek.

KİLİT TARİH 3 OCAK

Memurlara ve memur emeklilerine de Ocak'ta yüzde 4'lük zamma ilaveten, 2018'in ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyonun yüzde 3.5'i aşan kısmı kadar fark verilecek.