KÜRESEL ISINMA EKONOMİYİ ETKİLİYOR

Paris İklim Değişikliği anlaşmasına uyulmamasının dünyaya büyük bir maliyet getireceği iddia edilmekte.


KÜRESEL ISINMA EKONOMİYİ ETKİLİYOR

Avustralya'da yapılan bir araştırma, Paris İklim Değişikliği anlaşmasına uyulmamasının dünyaya büyük bir maliyet getireceğini ortaya koydu. Uzun vadede dünya yılda 25 trilyon dolar zarara girebilir. Haliyle bu bizi vurmaz demeyin, hepimizi kötü etkileyecek.

Küresel ısınmanın maliyeti yılda 25 trilyon dolar olabilir. Avustralya'da yapılan bir araştırma, iklim değişikliğinin 139 ülke ekonomisi üzerindeki etkilerini inceledi.

Yükselen deniz seviyesi, toprak kaybı, tarım üretimindeki azalma ve sağlık sorunlarının maliyeti hesaplandı. Avustralyalı bilim insanları, Paris İklim Anlaşmasına uygun olarak, küresel ısınmanın yüzyılın sonuna kadar iki derece ile sınırlandırılmaması halinde maliyetin yılda 23 trilyon dolar olabileceğini açıkladı.

Küresel ısınma ekonomiyi etkiliyor!

ABD Başkanı Donald Trump, 1 Haziran 2017'de ülkesini Paris İklim Anlaşması'ndan çekmişti. Bu rest karşısında ise tüm dünya Trump'ı eleştiri yağmuruna tutmuştu. Araştırmalara göre 2100 yılına kadar küresel sıcaklıkların ortalama 3,2 derece artması düşünülüyor.

Bundan etkilenecek tek varlık sadece insanoğlu değil, hayvanlarda aynı şekilde etkilenecek. Gelecek seneler, sıcaklığın ek olarak 5 derece daha fazla artış göstermesi de beklenen olumsuz etkiler arasında.

Dünya'nın ekosisteminin bozulması hem ekonomik hem de yaşamsal olarak büyük zararlar getirecek. Dünya ülkelerinin karbon salınımını sınırlamak için imzaladığı Paris Anlaşması'na şimdilik kimse ciddi bakmıyor gibi ama olay son aşamaya geldiği zaman eminiz artık çok geç kalmış olacaklar.