İZMİR'DE OKUL ÖNLERİNDE ÇIKAN OLAYLAR AZALDI


İZMİR'DE OKUL ÖNLERİNDE ÇIKAN OLAYLAR AZALDI

İzmir'de okul önlerinde polis ekiplerince sürdürülen denetimler sayesinde 2017-2018 eğitim öğretim döneminde olay sayısının bir önceki yıla oranla yüzde 31 azaldığı bildirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 8 Haziran'da sona eren eğitim öğretim yılında İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler 873 okulda güvenlik tedbiri aldı.

Okul önlerinde alınan ve kesintisiz sürdürülen denetimler sonucu  kavga, yaralama, hakaret gibi asayiş olaylarında önceki yıla göre yüzde 31 azalma kaydedilerek, 44 olay gerçekleşti. 

Polis ekiplerinin okul çevrelerinde aldığı tedbirler sayesinde narkotik olaylarda da gözle görülür düşüş yaşandı.

Ekipler, bir önceki yıla oranla denetim sayısını yüzde 120 artırarak, 5 bin 278 kafe, bar, market, nargile salonu, oyun salonu, İddaa bayii, internet kafe, tekel bayi gibi iş yerlerini kontrol etti.

Bu denetimlerde 101 işletmeye küçüklere sağlığı zararlı ve tehlikeli madde temin etmekten adli işlem, belgeleri eksik olduğu görülen 97 işletmeye ise idari işlem uygulandı.

Okul önlerinde kimlik sorgusu yapan ekipler, bu şekilde okul harici kişilerden kaynaklanan tehlikelerin de önüne geçti.

Çocukların kendi güvenliklerini sağlamaya yönelik çalışmalar da yapan polis ekipleri, bu amaçla 6 bin civarında öğrenciyi kapsayan "güvenli internet kullanımı, özel hayatın gizliliği ve akran zorbalığı" konularında bilgilendirme toplantıları düzenledi.

Bu etkinliklere katılan öğrencilere ayrıca İzmir'in tarihi ve kültürel alanlarını gezdiren, piknik, sinema, polis birimlerini ziyaret gibi aktiviteler düzenleyen İzmir Emniyet Müdürlüğü, İstanbul, Eskişehir, Çanakkale ve Ankara gezileriyle de öğrencilere tarih ve kültürel bilincin yanında aidiyet duygusu aşılamaya çalıştı.