Krize İzmir Valisi el koydu: Müdür görevden alındı!

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, tartışmalara yol açan olayın ardından İzmir Atatürk Lisesi Müdürü Selamettin Demirhan’ın İzmir Valisi Erol Ayyıldız tarafından verilen talimat ile görevden aldığını duyurdu.


Krize İzmir Valisi el koydu: Müdür görevden alındı!

İzmir Atatürk Lisesi'nde, 13 Mayıs Pazar günü, 12'nci sınıf öğrencilerinin mezuniyet programında kep atma töreni sırasında geleneksel olarak Onuncu Yıl Marşı ve İzmir Marşı okunmak istendi. Okul müdürü, iddiaya göre bu olayı 'siyasi gösteri' olarak kabul edip, marşın okunmasına izin vermedi. Öğrenciler ise tören sırasında okul müdürünün bu kararına uymadı ve marşı söylemeye başladı. Bunun üzerine okul müdürü Selamettin Demirhan, "Ben bu okulda okul marşından başka bir marş söyletmem" dedi,  öğrencilerin sesini bastırmaya çalıştı ve müzik açtı.

ŞAHSİYETİMİ YIPRATMAYA YÖNELİK FAALİYET

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından İzmir ve ülke genelinde olay infiale yol açtı. Müdür, Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdiği notta "Okul marşını çaldırmak istedim. Yaşananlar ve yapılanlar tarafıma yöneltilen karalama girişimi, şahsiyetimi yıpratmaya yönelik faaliyet" dediği öğrenildi.