Reklam
  • Reklam
GÖZTEPE ROTARY KULÜBÜ KENİZE MOURAD’ I AĞIRLADI !

GÖZTEPE ROTARY KULÜBÜ KENİZE MOURAD' I AĞIRLADI !

Osmanlı Hanedanlığı’ndan gelen bir sultanı konuk etti. Sultan V. Murad'ın Torunu Fransa'da yaşayan Kenizé Mourad Göztepe Rotary Kulübü'nün toplantısına konuk oldu.

27 Mayıs 2019 - 11:40

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu'na bağlı Göztepe Rotary Kulübü Hintli bir baba ile Sultan V. Murad'ın torunu bir Türk annenin kızı olarak 1940 yılında Paris'te doğan araştırmacı yazar, gazeteci ve tarihçi Kenizé Mourad'ı ağırladı. Kendisini, annesini ve Osmanlı hanedanlığına dayanan ailesini anlattığı konuşmasında Mourad aynı zamanda kitaplarına konu olan İsrail, Suriye, Filistin, Hindistan, Pakistan gibi ülkelerde izlenen siyaseti kulüp üyeleri ile paylaştı. Kenizé Mourad, gazeteci olarak başladığı kariyerinde, tarih araştırmacısı ve yazar olarak Dünya'da pek çok dile çevrilen veen çok satan kitapları yazdı.

Göztepe Rotary Kulübü Kenize Mouradı ağırladı

İlk olarak Sorbonne'da psikoloji ve sosyoloji okuduktan sonra haftalık "Afrika-Asya" da ve Le Monde Diplomatique'te gazeteciliğe başlayan Mourad, Bangladeş ve Lübnan Savaşlarında, İsrail ve Filistin çatışmasında, Hindistan ve Pakistan arasındaki savaşlarda ve İran Devrimi'nde muhabirlik yaptı. Annesinin hayatını anlattığı "Saraydan Sürgüne" ilk kitabı ile uluslararası Best Seller listesine girdi ve 34 dile çevrilerek dünyada en çok satan kitaplar listesine girdi.

Kitaplarını kulüp üyeleri için imzalayan Kenizé Mourad'a bu anlamlı ziyaretinden dolayı da teşekkür eden Göztepe Rotary Kulübü Başkanı Aylin Girgin bir sultanı ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek kendisine teşekkür plaketi takdim etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti