Reklam
  • Reklam
GÖZTEPE MUCİZESİ

GÖZTEPE MUCİZESİ

Süper Lig’de kümede kalma mücadelesi veren Göz-Göz son iki haftada adeta küllerinden doğdu

07 Mayıs 2019 - 11:06

Süper Lig'de kurtuluş mücadelesi veren Göztepe, mucizenin yeni adı oldu. İki hafta öncesine kadar üzerinde kara bulutlar dolaşan Göz-Göz, üst üste aldığı iki galibiyetle puanını 33'e çıkarırken düşme hattından sıyrılmayı başardı. İzmir ekibi, önce lider Başakşehir, ardından Antalya'yı devirirken bitime 3 hafta kala ligde kalma adına oldukça avantajlı bir konuma geldi.

NEREDEN NEREYE

Üst üste aldığı yenilgiler ve takımın 17. sıraya kadar gerilemesi sonrası, gerilimin tırmandığı Göz-Göz, 'Kesin düşer' diyenleri yanılttı. Taraftarıyla yeniden bütünleşip barışı sağlayan Göz-Göz, bitime 3 hafta kala ligde kalma yolunda ipleri kendi eline aldı. Başakşehir maçına kadar son 5 maçta gol atamayan Göztepe, son 2 maçta ise 6 gol attı. Kalan 3 haftada Sivasspor, Bursaspor (D) ve Ankaragücü ile kozlarını payşalacak Göztepe, fikstür avantajını elinde bulunduruyor. Son 2 haftada gelen 6 puanla oldukça rahatlayan teknik direktör Tamer Tuna, takımın gerçek gücünü sahaya yansıtmaya başladığını belirterek, "Buraya taraftarımızın müthiş desteği ile geldik. 3 final haftamız kaldı. Başakşehir'le başlayan Antalya'yla devam eden güzel bir dönüş yaşıyoruz. Bütünleşerek kazanma ruhumuzu oluşturduk. Önümüzdeki 3 haftada da bu şekilde devam edeceğiz. Kalan 3 maçı kazanacağız. Bunu başaracak güçteyiz" dedi.

EVİNDE ZİNCİRİ KIRDI

Göztepe, Antalya zaferiyle çok anlamlı bir galibiyete imza atarken evindeki 3 puan hasretine de son verdi. İzmir'de son galibiyetini 10 Şubat 2019'da 3-2'lik sonuçla Alanya önünde alan Göz-Göz, 4 maç sonra yine bir Güney ekibi karşısında kazandı. Bu süreçte Göz- Göz, Trabzon, Akhisar ve Erzurum'a yenilmiş, Kasımpaşa ile berabere kalmıştı.

23 HAFTA SONRA SERİ YAKALADI

Göztepe, Antalyaspor zaferiyle 23 hafta sonra ilk kez seri galibiyet elde etti.

Göz-Göz, 5. ve 7. haftalar arasında Kayseri, Trabzon ve Konyaspor'u üst üste yenmesinin ardından bir daha seri yakalayamamıştı.

Hem hayati bir galibiyete imza atan, hem de aylar sonra ilkleri başaran Göztepe uykudan uyanarak kurtuluş mücadelesinde yeniden ayağa kalktı.

DÜŞME HATTI ALEV ALEV

Süper Lig'de bitime 3 maç kala düşme potasındaki mücadele hayli kızıştı. Göztepe, Antalyaspor zaferiyle puanını 33'e çıkararak rahat bir nefes alırken, Akhisar aldığı yenilgiyle 25 puanla son sıraya demirleyerek kümede kalma şansını mucizelere bıraktı.

Erzurum ise Bursaspor'u yenerek rakibini altına alırken 32 puana ulaşıp kümede kalma umutlarını tazeledi. Bu dört takımın dışında 37 puanda yer alan Sivas, F.Bahçe, Kayseri ve Ankaragücü de düşme korkusunu hissediyor. Kümede kalma tehlikesi yaşayan ekipler arasında ise Göz-Göz fikstür avantajıyla rakiplerinden bir adım önde yer alıyor. Son 3 maçta Sivas ve Ankaragücü ile evinde oynayacak olan sarı-kırmızılılar, tek deplasmanına ise Bursa karşısında çıkacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek