Reklam
  • Reklam
GENÇLER, NİHAT ZEYBEKÇİ’NİN YAPTIĞI MENEMENİN TARİFİNİ...

GENÇLER, NİHAT ZEYBEKÇİ'NİN YAPTIĞI MENEMENİN TARİFİNİ ALDI

Zeybekci’den öğrencilere menemen sürprizi AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, konuk olduğu öğrenci evinde menemen yemeği hazırlayarak gençlerle yedi

17 Şubat 2019 - 16:58

 

WhatsApp hattına gelen isteklere cevaplar veren Zeybekci, Ege Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Okan Alaylı ile Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Veysel Okuducu’nun davetini de geri çevirmedi, kaldıkları Bornova’daki öğrenci evine sürpriz ziyarette bulundu. Bu sırada eve gençlerin okul arkadaşları da geldi. Gençlerle sohbet eden Zeybekci, öğrencilik yıllarından anılarını aktararak güzel menemen yaptığını anlattı. Öğrencilerin talebi üzerine mutfağa giren Zeybekci, malzemeleri tek tek hazırlayarak menemen yemeği yaptı.

 

SOĞANLI MI SOĞANSIZ MI?

 

Gençlerin menemenin soğanlı-soğansız yapıldığı tartışmasını hatırlatmaları üzerine Zeybekci, iyi pişmesi şartıyla soğanlı hazırladığını söyleyerek püf noktaları hakkında bilgi verdi. Hazırlanan yer sofrasında gençlerle birlikte yemek yiyen Zeybekci, öğrenci evinde çalınan sazda “Acem Kızı” ile “Elif Dedim” türkülerine eşlik etti.

 

KADINLARIMIZ ŞEHRİMİZİN ASIL SAHİPLERİ

AK Parti Kadın Kolları tarafından Buca ilçesinde düzenlenen “Kadınlar İzmir’i Konuşuyor” toplantısına katılan Zeybekci, kadının konuşmadığı bir şehrin “ana eli değmemiş, şefkatle sarılmamış, kadın hassasiyeti, titizliğiyle dokunulmamış bir kent” olacağını söyledi.

Şehrin gerçek sahibinin ve çilesini çekenlerin kadınlar olduğunu ifade “Şehrimizdeki su kesintisini, hava kirliliğini, trafik sıkışıklığını çocuklarıyla birlikte yaşayan onlardır. İş bulamayan, başka kentlere gitmek zorunda kalan çocukları için en çok dertlenen onladır” diye konuştu.

AK Partinin kadınların siyasette yer almasına yönelik pozitif ayrımcılık yaptığını ve bu ayrımcılığın kadının yönetimlerde yüzde 50 oranda temsile ulaşıncaya kadar devam edeceğini aktaran Zeybekci, İzmir’e ilişkin de şunları söyledi:

“Bir İzmir gerçeği yaşıyoruz; patinaj yapmayan geri kayan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyet yarışında hak ettiği yerden olmayan. Her 4 gençten biri işsiz. 21’nci yüzyılda ilkellik olarak değerlendirilen, Türkiye’de başka örneği olmayan bir şekilde çöpleri tabiata atılıyor. Kanalizasyon, arıtma problemi yaşanıyor. Hava kirliliği yaşanıyor, şehir merkezinde doğalgazın ulaşmadığı noktalar var, genizleri yakan bir kömür kokusu geliyor sokaklarında. 500 bin nüfusluk Karabağlar ilçesinde bir spor salonu, bir sineması, tiyatro salonu yok. Şehirler yarışından kopmuş.  İzmir’in hizmetinde olduğunu söyleyenlerin umurunda değil. Tarihinde en dip noktaları yaşıyor İzmir. Çektiğimiz resimde şu görülüyor. Bu şehri umursamayanlar benim de umurumda değil.”

 

SAĞLIKÇILARLA TOPLANTI

Kamu-Sen’e bağlı Sağlık-Sen 2 No’lu şube üyeleriyle de bir araya gelen Nihat Zeybekci, sağlıklı bir İzmir hedefinde olduklarını belirtti.

Bu yüzyılda çöplerini dağlara ovalara atan, sorunlarına çözüm üretemeyen başka bir şehir kalmadığını ifade eden Zeybekci, “Şehirlerin yarıştığı bir dönemde, sağlık turizmi, lojistik merkezi olma yolunda dünyanın en avantajlı şehri fosseptikle uğraşıyor. İzmir’de yetişmiş beyinler İzmir’de iş bulamıyor, başka kentlere gidiyor. Şehrin problemlerini tartışma konusunda sağlıklı bir alan bırakmıyorlar, konuyu ideolojik kılıflarla örtmeye çalışıyorlar” dedi.

CHP adayının “Uyuyan İzmir’i öperek uyandıracağız” diyerek İzmir’in uyutulduğunu itiraf ettiğine dikkati çeken Zeybekci, “Adama, bu şehri yıllardır kim uyuttu diye sorarlar. Sen bugüne kadar neredeydin diye sorarlar. Şehir bu hale gelirken seyrettiniz, şimdi mi aklınıza geldi diye sorarlar” dedi.

Zeybekci, Erzincan’ın Rus işgalinden kurtulmasının 101 yılı nedeniyle Erzincanlılar Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı. Zeybekci, burada gösteri sunan efelerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı